Magazin > VIP
3692 ogledov

Siddhartin bas kitarist o enem najbolj bizarnih trenutkov v karieri

Robinovih 30
1/4
Radio Robin
Člani Siddharte so s poslušalci delili marsikatero anekdoto iz njihove dolgoletne kariere. Ta je najbolj bizarna ...

Najbolj poslušana radijska postaja na Goriškem, Radio Robin, se v čast praznovanju svojega 30. rojstnega dne podaja v edinstveno vseletno glasbeno praznovanje. Ob tej pomembni obletnici so pripravili prav posebne, VIP radijske koncerte, ki so jih poimenovali Robinovih 30, prvi v nizu gostujočih pa so bili prav člani sedaj že legendarne zasedbe Siddharta.

Radijski voditelj Jan Vehar: "V rokavu imamo več kot 10 koncertov"

"Letos imamo v rokavu več kot deset koncertov, na katerih bodo velike uspešnice slovenskih glasbenikov zaživele v povsem drugačni preobleki. Prav v ta namen smo otvorili še čisto novi Robinov koncertni studio, ki smo ga oblikovali v prizorišče, kjer se bodo ustvarjale nove, a zelo intimne glasbene zgodbe, ki obiskovalcev gotovo ne bodo pustile ravnoduših," pove radijski voditelj Jan Vehar, ki bo pletel niti pri najnovejšem projektu Robinovih 30.

Že minuli ponedeljek so lahko poslušalci primorske radijske postaje spremljali prav poseben koncert, ki so ga, v izjemno intimnem vzdušju, ustvarili člani priljubljene zasedbe Siddharta. Njihove akustične priredbe petih legendarnih so ustvarile pravo navdušenje, ki ni pojenjalo niti po zaključku koncerta.

Med samim koncertom pa so člani Siddharte, s poslušalci, delili marsikatero anekdoto iz njihove dolgoletne kariere – od tega, da je bilo eno od njihovih glasbenih prizorišč cirkuški šotor, do tega, da so na enem od nastopov nastopili pred generali:

"Nastopanje za uniformirane generale na Poljskem je bil zagotovo eden od najbolj bizarnih trenutkov v naši glasbeni poti. Nismo takoj dojeli, kaj se dogaja. Vabljeni smo bili na neko prireditev, ki je imela popolnoma drugi kontekst. A kljub nenavadnosti situacije smo ugotovili, da so bili gospodje v prvih vrstah, prijazni," je povedal Siddhartin bas kitarist Jani Hace.

Na vprašanje, kdaj so nazadnje nastopili pred publiko, ki jo sestavlja le 20 poslušalcev, je obraz zasedbe Siddharta Tomi Meglič povedal: "Za tako majhen trg, kot je Slovenija, morajo biti organizatorji koncertov (in tudi bendi) iznajdljivi. In potem se najdejo različna prizorišča, ki so res posebna in si nastop tam tudi zapomniš. […] Ta je zelo poseben, tukaj se res dobro počutimo, v takšnem formatu ga še nismo imeli. Ponavadi so radijski koncerti brez publike, tukaj pa vemo, da vsaj 20 ljudi posluša današnji koncert."

Poslušalci so lahko dogajanje spremljali preko radijskih frekvenc, medtem ko so si Siddhartini privrženci lahko koncert ogledali tudi v video prenosu na portalu robin.si. Navdušenje nad Siddharto in njihovim nastopom se je takoj po koncertu razširilo daleč preko studijskih zidov – ekipa primorske radijske postaje pa obljublja, da se je s koncertom Siddharte vse pravzaprav začelo – na odru Robinovega koncertnega studia se jim bodo pridružili Flirrt, Manca Špik, Anika Horvat, Gregor Ravnik in še mnogi drugi.

Robinovih 30 | Avtor: Radio Robin Radio Robin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.