Magazin > VIP
4321 ogledov

Siegfried in Roy prodajala laž: To je resnica o usodnem večeru

roy horn
To usodno napako je naredil Roy Horn.

Pred 15 leti se je na odru med šovom nemških zabavljačev Siegfrieda in Roya, ki sta občinstvo zabavala z mešanico iluzij in živalskih trikov, zgodila huda nesreča, ki bi Roya skoraj stala življenja.

Šov je bil znan po belih tigrih, s katerimi je trike izvajal Roy, a 3. oktobra 2003 ga je njegov ljubljenec, Mantacore, napadel. Ker si Nemca nista želela umazati imidža, prav tako pa ju je skrbelo, da bi demonizirala tigre, sta si za medije izmislila zgodbo. Kot sta povedala, je Roya med nastopom zadela kap, tiger mu je hotel pomagati, pri tem pa ga je poškodoval.

roy horn | Avtor: Epa Epa


Trener živali Chris Lawrence, ki je kot asistent delal za čarovnika, pravi, da je to laž. Za Hollywood Reporter je ekskluzivno spregovoril o dogajanju tistega dne.

Tistega večera je Roy v hotelu Mirage praznoval svoj 59. rojstni dan. Med občinstvom je bilo veliko njegovih prijateljev, zato je Lawrence prepričan, da se je Roy do živali obnašal drugače. Tiger naj bi bil zaradi tega že od samega začetka živčen. "Ni hodil po ustaljeni trasi,“ se spominja Lawrence, ki je takoj opazil, da je nekaj narobe, saj je bil ta nastop za tigra rutinski, a si ni upal na oder, saj sta zabavljača znorela, kadar so asistenti zmotili njun nastop.

roy horn | Avtor: Profimedia Profimedia


Nato pa je Roy naredil usodno napako. Tigra ni sprehajal v krogu, kot je bilo v navadi, ampak je z roko pokazal proti sebi. "Tigrova glava se je ustavila pred njegovim trebuhom, kar je žival zmedlo,“ pravi nekdanji trener. Roy je Montacorju nato pred gobec porinil mikrofon in ga vprašal, kaj je narobe in ali že pozdraviti občinstvo. Tigra je to še bolj ujezilo in zgrabil ga je za rokav. Roy ga je z mikrofonom večkrat udaril po gobcu, nakar ga je tiger s taco zbil na tla. Lawrence je skočil na oder in zgrabil za povodec. "Vrglo me je na njegov hrbet, a tega še opazil ni, saj je bil osredotočen le na Roya. Nato je splezal nanj, ga zgrabil za vrat in zvlekel z odra.“

Dva trenerja sta tigru v zaodrju v gobec porinila prst in Montacore je Roya izpustil ter se mirno zavlekel v svojo kletko.

Tistega večera pa se ni končal le eden od najbolj uspešnih šovov v Las Vegasu, ampak tudi brezskrbno življenje znanega Nemca. Roy je namreč utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je delno paraliziran. Pred bolnišnico se je takrat zbralo ogromno ljudi, ki so molili zanj.

roy horn | Avtor: Epa Epa

Roya je tistega dne res zadela kap, ampak šele po napadu, pravi Lawrence, ki s preiskovalci, ki so primer vzeli pod drobnogled, po navodilih zvezdnikovih odvetnikov ni smel govoriti.

Tiger je umrl leta 2014 v starosti 17 let.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.