Magazin > VIP
11 ogledov

Škandali, ki so pretresli podelitev oskarjev

Brad Pitt in Angelina Jolie FameFlynet
Nocoj bomo priča že 87. težko pričakovani podelitvi najbolj prestižnih in opevanih zlatih kipcev, ki pa so jo v preteklosti zatresli nepozabni škandali.

Adrien Brody + Halle Berry = vroč poljub
Ko je Adrien Brody dobil oskarja za najboljšega igralca v filmu Pianist, je na oder stopil tako vznemirjen, da je zgrabil Halle Berry, s katero si sicer nista bila blizu, in jo poljubil kot v najbolj romantičnem filmu. Očinstvo je bilo osuplo, Halle se je smejala in vsi so začeli nemudoma razmišljati o tem, ali se med njima kaj plete.

Angelina Jolie poljubila svojega brata
Dolgo preden je Angelina Jolie postala ena najbolj seksi mam v Hollywoodu, je ta veljala za čudaško žensko, ki je odigrala kar nekaj čudaških vlog. Vse to se je spremenilo, ko je leta 2000 za svojo vlogo Nore in svobodne prejela oskarja. Ko so jo razglasili za zmagovalko, je vstala in svojega spremljevalca, brata Jamesa Havena, poljubila na nenavaden način, tak, ki ga nihče ne bi pričakoval kot bratski poljub. Vsi so pomislili, da se je med njima pletlo še kaj drugega kot bratsko-sestrska vez, toda, ko pride do Anegline, nobena govorica ne uide tabloidom.

Roman Polanski, obsojen posilstva, dobil oskarja za najboljšega režiserja
Režiser Roman Polanski je obsojeni spolni nadlegovalec, ki je kazni pobegnil pred več kot 30 leti. Leta 2003, ko je zgodba pricruljala na dan, se je potegoval za oskarja za svoj film Pianist. Kljub škandalu zaradi obsodbe je film požel kar nekaj nagrad, tudi nagrado za najboljšega režiserja. Polanski se podelitve ni udeležil.

Beyonce je pokazala bradavičko
Leta 2009, ko je oskarje vodil Hugh Jackman, sta skupaj z Beyonce pripravila poklon številnim filmskim muzikalom. Ko je Jackman zavrtel Beyonce, je izza njene rdeče obleke na dan pokukala bradavička. 

Matt Stone in Trey Parker v ženski obleki
Ko je bil za oskarja nominiran film South Park: Večji, daljši in necenzuriran, so vsi vedeli, da bodo na podelitev prišli tudi njegovi ustvarjalci. Na njihovo presenečenje so bili oblečeni v ženska oblačila; Stone v roza obleki, Trey pa v zeleni, glasbenik Matt Shaiman, nomiran za najboljšo originalno skladbo, pa v nebeško modri.

Bjork je izvalila jajce
Leta 2001 se je po rdeči preprogi sprehodila tudi Bjork, in sicer v opravi laboda, ki je vključevala tudi jajce pod njenimi nogami.

Cameron proti Jessici in Justinu
Na podelitev oskarjev leta 2007 je tedaj sveže samska Cameron Diaz prispela brez bivšega fanta Justina Timberlakea, prav tako pa tudi njegova nova ljubezen Jessica Biel. Čeprav sta tik pred oskarji Cameron in Justin zatrdila, da sta se razšla prijateljsko, je ona ponorela, ko je zagledala, kako na podelitvi Justin flirta z Jessico. Menda je bila celo tkao besna, da se je z njim tudi soočila.

Brad Pitt, Angelina Jolie in Jennifer Aniston v istem avditoriju
Kljub najrazličnejšim govoricam, ki so se pojavile o Anistonovi, Pittu in Joliejevi, je bilo pričakovano, da bo njihovo prvo neizogibno srečanje v javnosti dvignilo kar nekaj prahu. Izkazalo se je, da so ga največ dvignili mediji, ko so poročali, da bo Anistonova podelila oskarja v istem letu, ko je Pitt nominiran za vlogo v filmu Nenavaden primer Benjamina Buttona, Angelina pa za vlogo v filmu Zamenjan. Zgodilo se je nekaj povsem nepričakovanega. Vsti trije so se vedli zrelo, kot odrasle osebe in niso povzročili nobenega škandala, ki bi polnil tabloide.

Michael Moore proti Bushu in vojni
Leta 2003 je Michale Moore prejel oskarja za svoj dokumentarni film Bovling za Columbine in na oder povabil tudi ostale nominirance, ki so podpirali njegove izjave proti Bushu in vojni. "Živimo v fiktivnih časih,“ je dejal, preden je za fiktivne označil tudi vlado tedanjega predsednika Busha, razloge, zakaj v vojno v Iraku in njegove podpornike, ki so mu pomagali do stolčka v Beli hiši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.