Magazin > VIP
30 ogledov

Skrivno življenje švedskega kralja

Carl je veljal za zglednega moža. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Biografska knjiga o švedskem kralju Gustafu razkriva njegovo vpletenost v različne seks zabave s striptizetami ter dolgotrajno afero s pevko in modelom. 20 tisoč izvodov je bilo že prvi dan razprodanih.

64-letni švedski kralj Gustaf je pri Švedih priljubljen in velja za očarljivega, družinskega moža. 34-letni zakon s kraljico Silvio velja za zgled zakona, kakršen bi moral biti. Zdaj pa so v javnost pricurljala razkritja, ki precej drastično načenjajo njegovo podobo.

V novi biografiji kralja Carl XVI Gustaf: The Unwilling Monarch se namreč pojavi kot mož, vajen divjih seks zabav, ki so vključevale tudi striptizete in ki jih je včasih gostil mafijski šef v stockholmskemu klubu. Več žensk trdi, da so imele spolni odnos s kraljem, po eni veliki večerji pa naj bi kralj celo užival v seksu z dvema ženskama hkrati.

Pri tem je mogoče najbolj škodljiva od vseh trditev, da ga je vsa ta leta varovala švedska tajna služba Sapo, ki naj bi skrivala neprijeten material in silila ženske k temu, da so predajale kočljive slike.

Kar 14 strani v knjigi pa je posvečenih tudi kraljevi dolgoletni zvezi s Camillo Henemark, pevko in modelom, o čemer naj bi vedela tudi kraljica Silvia. Camilla afere ni zanikala, temveč je le povedala, da ji je odvetnik svetoval, naj ne daje izjav.

Kralj Gustaf je včeraj na tiskovni konferenci v Hunnebergu le na kratko komentiral knjigo, je pa kasneje povedal, da je še ni prebral, vendar se zaveda vsebine. "Govoril sem s svojo družino in s kraljico. Odločili smo se obrniti list in iti naprej, saj so se te stvari zgodile že zdavnaj."

Vseh 20 tisoč izvodov je bilo včeraj v švedskih knjigarnah razprodanih. Dežela pa je pretresena zaradi podrobnosti o skrivnem življenju njihovega priljubljenega kralja, ki so jih zbrali trije preiskovalni avtorji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.