Magazin > VIP
35 ogledov

Škrube: "Severina je zelo talentirana"

Ema 2011, Maestro Žurnal24 main
Hrvaško pevko Severino bo na nekajmesečni turneji po Balkanu spremljala skupina Maestro. Pred velikimi nastopi pa že pridno vadijo.

Vaje za nastope na koncertu so v polnem teku. Za podrobnosti smo povprašali plesnega koreografa in vodjo plesne skupine Maestro Anžeta Škrubeta, ki je povedal, da je Severina izjemna artistka, velika profesionalka ter da je užitek delati z njo. "Moram priznati, da ni lahko, ker smo vsi perfekcionisti, tako jaz in Severina, kot tudi režiser Tomaž Pandur. Imamo veliko dela in veliko treniramo, da bo končni izdelek to, kar si želimo,“ je še povedal.

Premierni koncert na Reki

Priprave, ki so te dneve potekale v Sloveniji, se naslednji teden selijo na Reko. Tam bodo vadili še zadnje podrobnosti pred premiernim koncertom, ki bo 27. marca na Reki. "Na Reki bo premierni koncert, tam se bomo prvič srečali z odrom, zaradi tega gremo tja za cel teden, da na odru vse pripravimo,“ pojasni Škrube.

Koncert bo trajal uro in pol, zato se je plesna skupina Maestro malce razširila. "Osmim fantom skupine Maestro sem dodal še štiri jazzerke, sodelujem tudi z Nadiyo Bychkovo z latinsko-ameriškimi plesi, z nami bo tudi breakdancer. Šov bo veliko bolj barvit. Zavedamo se, da to ni triminutni nastop, temveč cel koncert, ki ga želim obarvati s plesom in različnimi stili plesa,“ še pravi Škrube.

Išče, kar paše na Severinino telo

In kako so se pevka in plesalci ujeli na vajah? "Jaz pripravim vse koreografije, ponavadi od pet do deset variant. Zapremo se v studio, treniramo s Severino in jaz na njej najdem najboljšo verzijo, ki njej paše na njeno telo in način njenega gibanja. Na tak način se tudi mi njej prilagodimo kot spremljevalni plesalci, kakšne dele pa tudi ona zapleše z nami," pravi priznani koreograf in pohvali plesalko, da ima izjemen smisel za ritem. "Je zelo talentirana, je rojena artistka. Vse, kar dela, dela z dušo in veliko strastjo. In mislim, da se to tudi pozna na odru.“

Hrvati skupino preimenovali v veter

Hrvaški mediji so skupino Maestro med poročanjem o pripravah na koncerte preimenovali v Maestral. Škrube se ob tem samo nasmeje. "Ni nobene zamere, to je zmeraj dobrodošlo. Zanimivo. Se spomnim, da so nas pred štirimi leti na RTV Slovenija najavili kot Maestral, takrat smo bili malo užaljeni, sedaj pa nismo več," še pove na koncu.

Komentarjev 1
  • zic 09:33 23.marec 2013.

    bravo fantje, najboljša skupina daleč naokoli...živ dokaz da delo, delo in še enkrat delo prinese sadove, tko da bi se lahko razni pacjenti naučili kaj od njih!!!!