Magazin > VIP
4635 ogledov

Slabe novice: Ta zvezdnica zbolela za istima boleznima kot Bruce Willis

wendy williams Profimedia
Nekdanja televizijska voditeljica Wendy Williams ima frontotemporalno demenco in afazijo.

Ena največjih televizijskih ikon ZDA, 59-letna Wendy Williams, je tako kot igralec Bruce Willis zbolela za frontotemporalno demenco in afazijo. Bolezni vplivata na kognitivne sposobnosti. Afazija predvsem na sposobnost govora, pisanja in razumevanja verbalnega in pisnega govora, demenca pa tudi na obnašanje. Po navadi se afazija pojavi po kapi ali poškodbi glave, lahko pa se razvije tudi postopoma zaradi možganskega tumorja ali drugih bolezni.

Williamsova je zaslovela kot voditeljica oddaje "The Wendy Williams Show", ki jo je vodila od leta 2008 do 2021. Kot voditeljica je od oddaje odstopila zaradi težav z Gravesovo boleznijo, ki prizadene ščitnico in povzroči, da ta proizvaja preveč ščitničnega hormona. To lahko privede do cele vrste simptomov, vključno z izgubo teže, tesnobo in srčnim utripom. Williams se je v tistem času borila tudi z limfedemom, zastajanjem tekočine v določenem delu teles. Njena pogovorna oddaja je bila junija 2022, potem ko jo je zamenjalo več voditeljev, ukinjena. 

"V zadnjih nekaj letih so se občasno pojavila vprašanja o Wendyjinem stanju in sposobnostih razumevanja informacij, še posebej, ko je začela izgubljati besede, se včasih obnašala nepredvidljivo in je imela težave z razumevanjem finančnih transakcij," je v sporočilu za javnost zapisala njena ekipa, ki pravi, da so odločitev, da objavijo to novico, sprejeli po temeljitem premisleku. "Na žalost se veliko posameznikov z diagnozo afazije in frontotemporalne demence sooča s stigmo in nerazumevanjem, zlasti ko začnejo kazati vedenjske spremembe, vendar še niso prejeli diagnoze," še pravijo.

Komentarjev 1
  • Ender3 15:48 23.februar 2024.

    Te nevrodegenerativne bolezni bodo po letu 2030 prevzele drugo mesto po pogostnosti in smrti..