Magazin > VIP
34778 ogledov

Slabe novice za Putinovo skrivno ljubimko

Alina Kabaeva, vladimir putin Profimedia
Od Švice zahtevajo izgon Putinove ljubimke in mame njegovih štirih otrok.

Alina Kabaeva, nekdanja vrhunska gimnastičarka, naj bi bila že mnogo let ljubica ruskega predsednika Vladimirja Putina. Rodila naj bi mu štiri otroke, z njimi pa se po poročanju številnih medijev skriva nekje v švicarskih gorah. 

Na strani Change.org pa se je sedaj pojavila peticija, objavljena v nemščini, angleščini in francoščini, s katero poskušajo podporniki Ukrajine Švico prepričati v izgon Kabaeve. "Mi, prebivalci Rusije, Belorusije in Ukrajine, kjer smo trenutno priča velikemu trpljenju, smo se združili, da bi se skupaj pritožili švicarskim oblastem," so zapisali v peticiji in dodali: "Čas je, da Evo Braun spet združite s firerjem." 

Zahod je zaradi vezi s Putinom kaznoval številne oligarhe, Kabaeve pa doslej še ni doletela nobena sankcija, četudi ni le predsednikova življenjska sopotnica, ampak tudi vodja velike ruske medijske skupine National Media Group (NMG). Njena plača naj bi na leto znašala 10 milijonov dolarjev.

"Kljub vojni Švica še naprej gosti sodelavce Putinovega režima," so še zapisali v peticiji in spomnili, da je Kabaveva Putinova "najljubša žena."

"Prvič v sodobnejši zgodovini je Švica prekršila nevtralnost, kar ni naredila niti v času nacistične Nemčije, in se pridružila sankcijam proti Rusiji. Sedaj pa dovolite, da se njegova najljubša ljubimka in njeni otroci skrivajo znotraj vaših meja."

Peticijo je po poročanju Daily Maila podpisalo že več kot 55 tisoč ljudi. 

Se skriva v bunkerju?

Politični znanstvenik Valery Solovey pa pravi, da se Kabaeva skriva v bunkerju nekje v Sibiriji. "V bistvu ne gre za bunker, ampak celo podzemno mesto, ki je opremljeno z najnovejšo tehnologijo."

Kabaeva se v zadnjih tednih ni javno odzivala na dogajanje, podala je le izjavo o ruski paraolimpijski ekipi, ki so ji prepovedali sodelovanje na Olimpijskih igrah na Kitajskem. Pravi, da gre za sramoto in spomnila, da iz tekmovanj niso izložili držav, ki so sodelovale v uničenju civilistov v Jugoslaviji, Siriji, Libiji ali Iraku.

 

 

Komentarjev 1
  • Friderik1950 08:59 22.marec 2022.

    Sem že prej zapisal, da Švica ni Slovenija, da bi nasedala zahtevam nekakih 'iniciativ'. Sploh pa bi bila tudi sama Putin, če bi se odločila za tako dejanje. Švica je le Švica.