Magazin > VIP
42 ogledov

Slabe strani imperija Heidi Klum

Heidi Klum Reuters
Resničnostni šov Nemški top model je z leti postal izhodišče mladih manekenk v Nemčiji. A ko se dekleta končno prebijejo v šov, kmalu ugotovijo, da so tam zgolj za zabavo, z njimi pa brezčutno upravlja oče voditeljice, Günther Klum.

Heidi Klum v svoj imperij že nekaj let šteje resničnostni šov Nemški top model, ki je v Nemčiji izjemno priljubljen. Skorajda ni dekleta, ki si ne bi želela manekenskih izkušenj nabirati pri Heidi Klum, a tu nastane prvi problem. Tam niso zaradi manekenskega posla, temveč zaradi zabave. Njihov videz ustvarjalcem predstavlja zadnjo skrb, važno je le, da naredijo dober šov. "V šovu nismo nikoli zares iskali nove Nadje Auermann ali Claudie Schiffer. To je resničnostni šov, zato vsako sezono poiščemo dekleta, ki nimajo nobenih izkušenj, a se znajo prepirati in jokati. To privlači gledalce," je razkril soustvarjalec šova, Rolf Scheider.

Neznosni Klum

Zato ni nič čudnega, da dekleta, ki se prebijejo na vrh, ali zmagajo, zelo težko dobijo delo. Za to je v veliki večini kriv Heidijin oče Günther, ki naj bi skrbel za kariere zmagovalk. On določa, kje in kaj bodo delale, same nimajo prav nobene besede, ne vedo niti, kakšne pogodbe podpisujejo. Če pa že katera uspe, je to zato, ker ji je uspelo uiti Güntherju. "Meni ni našel niti enega dela, hkrati pa mi ni pustil, da bi šla na castinge, kamor so me poklicali. Sčasoma sem se znašla v hudih finančnih težavah," pripoveduje Neele Hehemann, ki je nastopila v peti sezoni šova. Da se je lahko znebila Güntherja, ji je moral pomagati odvetnik. Slabo izkušnjo s Heidijinim očetom je imela tudi Jana Beller, lanskoletna zmagovalka, ki jo je Günther le dva meseca po zmagi odpustil. V svoj zagovor je povedal, da je Jana zamujala na sestanke in se ni oglašala na telefonske klice. Jana pravi, da to ni res, ter da sta bila dva meseca pod okriljem Kluma "najhujša v njenem življenju."

Čeprav ustvarjalci šova zmagovalkam obljubijo 400 tisoč evrov nagrade, pa menda prav nobena ni dobila niti centa. Po koncu šova morajo zmagovalke 20 odstotkov svojega zaslužka dati Heidijini agenciji, prvih nekaj let pa še 16 odstotkov televizijski postaji ProSieben, kjer predvajajo šov.

Heidi Klum Günther Klum | Avtor: FameFlynet FameFlynet

Heidijine manekenke nezaželene

Mnoga dekleta so si agencije zato našle same in so pri njih veliko bolj zadovoljne kot pod okriljem očeta ene najuspešnejših manekenk. Nekaj nekdanjih tekmovalk je k sebi vzel tudi Marco Sinervo, ki dela za agencijo MGM Models. A delo zanje težko najde, pravi. "Nekatere stranke ne želijo delati z dekleti, ki prihajajo iz Klumovega šova. Pravijo, da so preveč vreščeče zanje in da oblek zato ne predstavljajo dobro," pojasnuje Sinervo.

Tekmovalke Nemškega top modela so le produkti, tako kot Heidi Klum, o kateri tudi lastni oče govori kot o stvari. Ko beseda nanese na Heidi, je Günther slišati kot sultan, ki o vrednosti svoje hčere govori v kamelah.

Vse skupaj se je že začelo poznati na gledanosti oddaje, ki še zdaleč ni takšna, kot je bila med predvajanjem prvih sezon. A oče Klum dobro drži vse vajeti, saj ima menda velik vpliv na producente ProSiebna. Edini, ki ima poleg Güntherja toliko spoštovanja na omenjeni televizijski hiši, je slavni voditelj Stefan Raab.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.