Magazin > VIP
329 ogledov

Slavna morilka ne želi iz ječe

Patrizia Reggiani Reuters
Bivša žena pokojnega dediča modnega imperija Gucci želi ostati v ječi.

Patrizia Reggiani je bila zaradi umora bivšega moža, Maurizia Guccija, obsojena na 29 let zapora. In na življenje v zaporu se je tako privadila, da ne želi na prostost. Italijanske sodnike, ki so pregledovali njen primer, je prosila, naj je predčasno ne izpustijo, saj si ne želi poiskati službe. "Nikoli nisem delala in tako naj tudi ostane," je izjavila Reggianijeva, ki je zaprta v Milanu. Njena odločitev nikogar ni pretirano presenetila. Ena njenih najslavnejših izjav se namreč glasi: "Rajši jokam v rolls-royceu kot se smejem na kolesu."

Najela morilce

Maurizio Gucci se je od Patrizie ločil leta 1985 in se vselil k svoji visoki svetlolasi ljubici. To zapuščeni soprogi ni bilo niti najmanj všeč. Poleg tega tudi s svojo letno žepnino v višini 630 tisoč dolarjev (456 tisoč evrov) ni bila zadovoljna. Zahtevala je najmanj milijon dolarjev. Ker ni dobila želenega, se je leta 1995 prelevila v morilko. Skupaj s svojo osebno vedeževalko, hotelskim vratarjem, najetim morilcem in voznikom je oblikovala načrt za umor svojega moža. Ustrelili so ga pred pisarno. Na koncu pa jo je izdala vedeževalka. "Tudi prijaznega volka ne spuščajte v kokošnjak. Prej ali slej bo postal lačen," je Reggianijeva med sojenjem posvarila vse navzoče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.