Magazin > VIP
87 ogledov

Slavni zločini iz strasti

O.J. Simpson
1/7
Reuters
Potem ko je na valentinovo atlet Oscar Pistorius umoril svoje dekle Reevo Streenkamp, smo poiskali še nekaj slavnih zločinov iz strasti.

Oscar Pistorius, ki je postal znan po tem, da je kot prvi človek z dvema nožnima protezama tekel na olimpijskih igrah, je letos na valentinovo ubil svoje dekle, Reevo Streenkamp. Po poročanju lokalnega radia jo je ustrelil v glavo in roko, ker jo je zamenjal za vlomilca, vendar novi podatki vse bolj nakazujejo, da ni šlo za nesrečo. Nekateri mediji poročajo, da je v hišo prišla nenapovedano, ker je želela Oscarja presenetiti za valentinovo.

Junija 1994 je bil O.J. Simpson obtožen umora svoje bivše žene Nicole Brown Simpson in njenega ljubimca Ronalda Goldmana. Pet dni po tem, ko je policija našla razmesarjeni trupli, so morali možje v modrem loviti Simpsona po državi. Lov nanj je bil eden najbolj gledanih v ZDA, zaradi tega so celo prekinili finalno tekmo NBA. Sojenje Simpsonu je spremljala skoraj vsa Amerika, nekdanji atlet pa je bil leta 1995 oproščen obeh umorov.

Priljubljeni komik Phil Hartman je bil maja 1998 žrtev svoje žene Brynn Omdahl, ki si je nekaj ur po umoru moža življenje vzela še sama. Brynn je bila Philova tretja žena in je imela hude psihične težave, poleg tega je redno uživala droge in alkohol. Večer pred umorom sta se zakonca hudo sprla, Brynn pa je nato prišla v njegovo spalnico in ga trikrat ustrelila. Po tem, ko je na njun dom prišla policija in odpeljala otroke, se je Brynn zaklenila v kopalnico in se ustrelila v glavo.

John Wayne Bobbit v zločinu iz strasti ni izgubil življenja, temveč je žrtvoval del svoje moškosti. Bobbitt je zaslovel leta 1993, po incidentu s svojo ženo Loreno. Potem ko se je junija pozno vrnil domov in jo pijan posilil, se je Lorena odločila za maščevanje. Šla je v kuhinjo, vzela nož in Johnu v spanju odsekala penis. Nato se je usedla v avto in njegovo "orodje" odvrgla na neko polje. Že čez nekaj trenutkov se je zavedla, kaj je storila in poklicala policijo. Johnov penis so našli, zdravniki pa so mu ga med deveturno operacijo uspešno prišili nazaj. Po incidentu se je Lorena umaknila iz oči javnosti, John pa je užival v slavi in posnel kar nekaj filmov za odrasle.

Februarja 2003 so igralko Lano Clarkson našli mrtvo na domu ameriškega producenta Phila Spectorja, ki je takrat v svoj zagovor dejal, da je nenamerno storila samomor. Po zločinu je več žensk, ki je poznalo Spectorja, dejalo, da je bil nasilen tudi do njih. Ko so hotele oditi iz njegove hiše, jim je grozil s pištolo in jih imel za talke. Leta 2009 so ga spoznali za krivega in ga obtožili na 19-letno zaporno kazen.

Igralec ameriškega nogometa, Steve McNair, je julija 2009 umrl zaradi svoje 20-letne ljubice Sahel Kazemi. Ta ga je ustrelila, ko je spal na kavču v njenem stanovanju, ki ga je plačeval on, nato pa je sodila še sebi. Razlog za umor in samomor naj bi bil sum, da se je Steve videval še z enim dekletom, zato se je Sahel odločila, da se mu maščuje.

Nasina astronavtka Lisa Nowak se je februarja 2007 iz nacionalne junakinje prelevila v amatersko kriminalko, ko so jo obtožili poskusa ugrabitve, vloma in napada na Colleen Shipman, žensko, ki naj bi se zapletla z njenim ljubimcem. Pri njej so po napadu našli "morilske pripomočke", kot so vrtalno kladivo, preobleka, gumijaste rokavice, plastične vreče, nož in pištolo. Sprva je svojo žrtev zasledovala na nekem parkirišču, a je vse skupaj padlo v vodo, saj je prišla policija in Liso aretirala. Decembra 2009 so jo spoznali za krivo in ji prisodili le eno leto pogojne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.