Magazin > VIP
3777 ogledov

Slovenci, ki so umrli nepričakovane smrti

lara safran Mediaspeed.net
Skozi leta smo na tragičen in nepričakovan način izgubili že veliko znanih imen, ki jih ne bomo pozabili. Samo nekaj dni nazaj smo v nesrečah izgubili dva znana obraza in vzhajajočo zvezdo.

Novinar Planet TV Filip Kocijančič
Po izboru Miss Slovenije 2014 (12. septembra) se je v prometni nesreči na avtocesti Ljubljana - Vodice smrtno ponesrečil novinar družabne kronike in voditelj Filip Kocijančič. 39-letnik je vozil iz smeri predora Šentvid proti Povodju. V smeri njegove vožnje je bila zaradi odpravljanja posledic nesreče, do katere je prišlo nekaj ur pred tem, postavljena začasna svetlobna prometna signalizacija, ki je opozarjala, da je prehitevalni pas zaprt. Kocijančič je trčil v tovornjak, ki je stal na prehitevalnem pasu.

Mlada igralka Lara Safran
Dan zatem je potok Bolska vzela 17-letno Laro Safran in njenega bratranca. "Po do sedaj znanih podatkih naj bi 30-letni voznik včeraj okoli 6. ure zjutraj, ko je bila vidljivost zaradi močnega deževja in nasploh neugodnih vremenskih razmer izredno slaba, vozil tovorno vozilo po lokalni cesti, in sicer iz smeri regionalne ceste proti AMZS Centru varne vožnje Vransko. Pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče in uničilo most, je zapeljal v strugo potoka," so sporočili s PU Celje. Laro bi Slovenija kmalu spoznala. 23. oktobra pride namreč v kinematografe mladinski film Vloga za Emo, v katerem je imela glavo vlogo.

Primorski glasbenik Alex Delfin
V nedeljo 14. septembra pa je pri Divači strmoglavilo manjše letalo. Trije potniki so umrli, eden je utrpel hude poškodbe. Letalo je pilotiral priljubljeni primorski glasbenik Alex Delfin, ki se ga je zaradi značilnega glasu prijel vzdevek slovenski Vasco Rossi.

Alpinist Tomaž Humar
V začetku novembra 2009 se je sam povzpel na goro Langtang Lirung v nepalski Himalaji. Z gore se je zadnjič javil 8. novembra s sporočilom, da si je poškodoval nogo, rebra in hrbtenico ter obtičal na višini 5.600 metrov. Po tistem se ni več odzival na klice. Reševalna odprava ga je našla mrtvega šest dni kasneje, domnevajo, da je umrl v noči na 10. november.

Umetnik Damijan Cavazza
Sin igralca Borisa Cavazze je umrl 20. marca 2009 med spanjem, najverjetneje zaradi zadušitve. Le dan prej je praznoval svoj 36. rojstni dan.

Ultramaratonski kolesar Jure Robič
Umrl je 24. septembra 2010 v prometni nesreči na gozdni poti na Plavškem Rovtu pri Jesenicah. Devet mesecev po njegovi smrti se mu je rodil drugi sin.

Glasbenik Nejc Erazem
Septembra 2002, le nekaj mesecev po tem, ko je postal član ene najbolj priljubljenih slovenskih skupin Bepop, se je 18-letni Nejc ponesrečil s svojim motorjem le nekaj sto metrov pred svojim domom. Nejc je pravilno vozil po lokalni cesti, ko mu je voznik kombiniranega vozila, sicer družinski prijatelj, odvzel prednost. Nejc je utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je kasneje umrl.

Alpski smučar Boris Strel
Nekdanji alpski smučar je umrl 28. marca 2013, življenje pa naj bi si po poročanju Dela vzel sam. Strel je slovel kot smučar s prefinjenim občutkom za smuči in drsenje, bil je specialist za veleslalom.

Alpski smučar Rok Petrovič
Od smrti vrhunskega slovenskega alpskega smučarja Roka Petroviča je minilo že več kot 20 let. Umrl je 16. septembra 1993, star komaj 27 let. Njegova življenjska pot se je končala v nesreči med potapljanjem pri Veli Luki na Korčuli.

Pevki Maja Fajdiga in Sanela Smajlović
Članice nekdanje dekliške skupine Make up so imele 5. septembra 1998 hudo prometno nesrečo, v kateri sta umrli Maja Fajdiga in Sanela Smajlović, Darji Pristovnik pa je usoda takrat prizanesla. Tragična prometna nesreča se je zgodila pri Blagovici.

Pevec Brendi
Smrt priljubljenega pevca Branka Vunjaka - Brendija je šokirala marsikoga, saj je pevec le dan pred smrtjo nastopal v Lipici. Po koncertu mu je odpovedalo srce, zato so bili njegovi prijatelji, družina in glasbeniki močno pretreseni. Umrl je 19. junija 2011.

Pisatelj in politik Ivan Kramberger
Kramberger je leta 1992 napovedal, da se bo s svojo stranko udeležil volitev v državni zbor, vendar je bil še pred uradnim začetkom kampanje 7. junija ustreljen. Storilec Peter Rotar, ki naj bi pijan streljal iz velike razdalje, je bil obsojen na zaporno kazen. Motiv umora še danes ni zadovoljivo pojasnjen.

Nogometaš Nedžad Botonjić
Vratar slovenskega nogometnega prvoligaša Ljubljane je umrl 7. februarja 2005 v 28. letu starosti. Njegovo življenje se je končalo na treningu za posledicami srčnega infarkta. Na kraj dogodka je sicer takoj prišla medicinska pomoč, a vratarju Ljubljane ni bilo pomoči.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 11:07 23.september 2014.

    Vsaka čast za tale vaš spisek . Pol jih ne poznam , niti nikoli videl , vi mi jih pa podturate , da bi jih moral poznati.

  • mph 11:13 22.september 2014.

    Ah, kako slastne so teorije zarote. Zanimivo, da so samo pri Krambergerju zapisali "naj bi". Sic.

  • Ronald Reagan 22:03 17.marec 2014.

    Rok Petrović je bil z mehkim...Dalmatinec...