Magazin > VIP
41 ogledov

"Slovenci si zaslužimo boljše življenje"

Ana Lukner Marko Vavpotič.
Femme fatale 2013 je sinoči postala dobrodelka Ana Lukner, ki pravi, da smo vsi v sebi dobri ter da bo še naprej sledila svojim vizijam in poslanstvu.

Zmaga vas je presenetila, čeprav je tudi lani zmagala dobrodelka, Jadranka Juras.
Jaz nič ne pričakujem. Pričakovanja imam le do sebe, in sicer, da delam to, kar je moje poslanstvo, in da združujem ljudi, da mi sledijo. Naučila sem se, da moraš imeti v življenju čim manj pričakovanj. Naziv je zame lepo presenečenje in hkrati podpora. Čutim, da sem na pravem mestu. To me osrečuje.

Kaj je vaša "fatalna začimba", da vam ljudje radi sledijo?
Pristnost, poštenost, iskrenost in to, kar se velikokrat omenja, da prebujam neke naše vrednote, da združujem ljudi. Brezpogojno verjamem, da smo vsi v sebi zelo dobri. Mislim, da so ljudje začutili neko upanje, neko inspiracijo in smo se zato povezali. Mislim, da je to ta začimba, ki je osnova in bi morala biti osnova v vsakem človeku in ni čisto nič posebnega. Je stvar, ki mora biti v človeku.

Fatalnost in dobrodelnost se nekako izključujeta. Fatalke so znane kot brezčutne, egoistične …
Mislim, da se je fatalnost skozi čas zelo spremenila. Zame je fatalna ženska tista, ki brezpogojno sledi svoji viziji, svojim sanjam in dela premike pred drugimi, in to ne glede na to, kaj drugi govorijo. Zna se sama postaviti na svoje noge in dela dobre spremembe, zaradi katerih jo vsi spoštujejo in se po njej zgledujejo. V Sloveniji pa se najde tudi kakšna nevoščljiva oseba. A tudi to se spreminja na bolje.

Katera slavna ženska je za vas fatalka? Imate morda kakšno vzornico?
Moja vzornica je moja mama. To je vse, kar bom povedala.

Se tudi ona ukvarja z dobrodelnostjo?
Oba starša sta mi dala ta čut in brezpogojno ljubezen.

Okoliščine, v katerih ste vsakodnevno, niso pa prav nič fatalne …
Ne, so zelo realne. Veliko ljudi se še vedno ne zaveda, kako težka je situacija. To si želim res spremeniti, ker si dva milijona Slovencev zasluži lepše in dostojnejše življenje, zato tudi ponavljam, da z vsem, kar počnem, poslovno in inspiracijsko, želim premakniti stvari na bolje. In jih tudi bom.

In ker premikate stvari na bolje, vas številni označujejo za mlado Anito Ogulin. Vam to laska?
Anito zelo spoštujem. Tudi sodelujeva. Takšna pohvala je vedno dobrodošla.

Poznamo vas samo po vašem dobrodelnem udejstvovanju in poslovnih potezah. Kdo je Ana zasebno?
Ana je vse to, kar Ana počne. Sem preprosta punca, ki uživa v tem, kar dela. Pri 31 letih sem veliko doživela, tako dobrega kot slabega. In predvsem slabe stvari so me naredile tako, kot sem. Vedno pravim, da je treba doživeti surovo življenje, da se te dotakne v dno. Takšne stvari je treba predelati in si dopustiti, da si na tleh in se nato pobereš ter greš naprej. To je čar zmagovalcev – da gremo naprej. Sicer uživam v obeh mojih podjetjih in pri inspiracijskih predavanjih. Vse troje počnem globalno – veliko v Ameriki in Evropi. Anina zvezdica je pa prosti čas. Menim, da je dokaz, da se ne greš dobrodelnosti samo takrat, ko imaš neko bogastvo, tako kot večina ljudi. S svojo ekipo dokazujem, da je možno dobrodelnost delati iz nič in brez finančnih sredstev.

Kaj pa osrečuje vas?
Preproste stvari: mir, narava, družina, moj fant, prijatelji, tek z mojima kužkoma, sajenje rož, kuhanje. Nič posebnega.

Katera od nominirank je bila vaša favoritinja?
Zame so bile vse favoritinje. V tekmovanje se nisem poglabljala. Vse punce so izredno prijetne in lepe ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.