Magazin > VIP
53 ogledov

Slovenec med finalisti za sanjsko službo!

Luka Dakskobler Nina Blaž
Med 25 finalisti za sanjsko službo lifestyle fotograf je tudi Slovenec Luka Dakskobler, ki se s fotografiranjem ukvarja že dalj časa. Če bo ravno on eden izmed srečnežev, ki bodo dobili priložnost za sanjsko službo, bo znano 21. junija.

Avstralija je znova zagnala kampanjo, v okviru katere mladim z vsega sveta ponuja "najboljše službe na svetu". Skupno je v okviru kampanje na voljo šest delovnih mest. Vsak, ki se je želel prijaviti na razpis za sanjsko službo, je moral na posebno spletno stran naložiti 30-sekundni videoposnetek, v katerem je utemeljil, zakaj je prav on najboljša izbira.

Na oglas avstralske turistične organizacije za Lifestyle fotografa se je javil tudi Luka Dakskobler, ki je prijavnico oddal dve uri pred zaključkom razpisa in se prebil med 25 najboljših. Na razpis se je sicer skupaj prijavilo 45 tisoč ljudi.

Mi smo Luko poklicali in vprašali, zakaj se je prijavil na razpis in kaj pričakuje.

"Na oglas sem se prijavil, ker moram na vsak način priti ven iz države, ker sem neprenehoma v bankrotu. To mi je bil izziv. Dobro bi mi dela sprememba okolja. Nisem pričakoval, da se bom uvrstil naprej. Prijavil sem se bolj za zabavo, saj nič ne stane," se pošali Luka.

Trideset sekundni posnetek, ki ga je moral poslati, je pripravil v enem dnevu. "Že od prej sem imel neke posnetke. Tako da je bila predstavitev hitro narejena."

Na vprašanje, kakšna je možnost, da bi izmed 25 finalistov izbrali ravno njega, je dejal, da ne ve. "Nekaj finalistov je res dobrih. Drugi izziv, ki bo še zožil nabor finalistov, je zelo težak. Potrebno je ogromno medijske pozornosti. Najti moraš močnega podpornika oziroma nekoga, ki je zelo medijsko izpostavljen. Ni nujno, da to narediš, ampak moraš nekaj narediti, da pokažeš, koliko si vpliven, kakšne so tvoje reference. Vse bo odvisno, kako se bodo ljudje znašli. Je pa drugi krog, do katerega moramo vse skupaj pripraviti, 8. maja. 15. maja bodo potem znani trije finalisti v vsaki službi in takrat gredo vsi na razgovore. 21. junija pa bodo razglasili zmagovalce."

Če bo Luka prišel do svoje sanjske službe in dobil 50 tisoč dolarjev, bo denar vložil v svoj posel. "Ponavadi vedno vložim v svoj posel, ampak trenutno ne vem, kaj točno bi storil z denarjem. Verjetno bi ga investiral v nove zgodbe," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.