Magazin > VIP
77 ogledov

Slovenija ponovno pritegnila Michaela Moora

Michael Moore je obupal. Žurnal24 main
Ameriški dokumentarist Michael Moore naj bi tokrat v svoj dokumentarni film ponovno postavil Slovenijo. Pritegnil naj bi ga sistem brezplačnega šolstva.

Dokumentarist Michael Moore je za svoj novi dokumentarni film danes na Ekonomski fakulteti v Ljubljani snemal izjave domačih in tujih študentov. Kot je za MMC povedala predstavnica za odnose z javnostmi fakultete Dušica Vehovar Zajc jih je Moore izbral, ker imajo ameriško akreditacijo AACSB in izvajajo predavanja v angleščini na dodiplomski, podiplomski in doktorski stopnji študija. Snemanje naj bi mu po prvotnih načrtih vzelo le 20 minut, a se je nato s kramljanjem in fotografiranjem s študenti zamudil skoraj dve uri.

Pozno popoldan pa je Moore snemal izjave študentov in profesorjev tudi na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko. Po naših podatkih pa bo ekipa s snemanjem izjav študentov in fakultet nadaljevala tudi jutri.

 

 

Marinka Žitnik astonished Michael Moore's film crew today with her research accomplishments at FRI. #PublicEducation

Posted by Fakulteta za računalništvo in informatiko on 14. april 2015

 

Kaj natančno je tema novega dokumentarnega filma, zaenkrat javnosti ostaja še neznanka. Slovenija pa naj bi ga pritegnila zaradi brezplačnega visokošolskega študija.

Moore je Slovenijo v enem od svojih dokumentarcev Slovenijo že omenil, a ne v najbolj prijetni luči. V filmu Sico iz leta 2009 je ob igranih komičnih prizorih iz nadaljevanke Naša mala klinika omenil, da so ZDA zdrsnile na lestvici svetovne zdravstvene oskrbe in se nahajajo le malce pred Slovenijo.

Komentarjev 1
  • Janez_53 21:23 14.april 2015.

    Moora mogoče zanima posebni način pridobivanja diplom in magisterijev, ki je v zadnjem času postal zelo mikaven tudi za mnoge povzpetneže, ki bi radi postali politiki! Pa tudi drugi prebrisanci so pripravljeni seči v žep za "papirje", ki bi krasili ...prikaži več kakšno steno v stanovanju ali pa pripomogli k boljši službici. Znanje pa jim tako ni potrebno, ker pač delo, ki ga ne obvladaš, razdeliš med podrejene.