Magazin > VIP
551 ogledov

Slovenka ljubica rock zvezdnika

Barbara Raue ne želi razkriti identitete svojega nekdanjega ljubimca. (Foto: Ose Žurnal24 main
Slovenska operna pevka Barbara Raue je svojo romanco z rock zvezdnikom svetovnega kova opisala v knjigi December Moon.

Vaša knjiga December Moon v Sloveniji dviguje veliko prahu in vzbuja  zanimanje javnosti in medijev. Ste to pričakovali?
Ne, tega res nisem pričakovala. Ko sem jo začela pisati, sploh nisem vedela, da bo nekega dne objavljena. Sprva sem jo pravzaprav pisala za sebe. Nato so vse skupaj prebrale prijateljice, ki so se pozitivno odzvale in me prepričale, naj poskusim pri založbah.

Pa on – rock zvezdnik, ki ga opisujete v knjigi – ve, da je vajina zgodba vzbudila toliko zanimanja?
Ne, on ne ve ... Sicer sem mu povedala, da pišem knjigo, ki temelji na najini zgodbi, in ga pomirila, da v njej ni prepoznaven. Od njega nisem dobila ne negativne ne pozitivne reakcije. Če bi bil proti, bi protestiral.

Ste mu morda poslali izvod, mu ga še boste?
Ne, to ne. Poslala bi mu ga, če bi bila knjiga prevedena v angleščino.

V Sloveniji pogosto govorimo o fatalkah, čeprav ponavadi izberemo ravno tiste, ki to niso. Vi bi najbrž lahko bili kandidatka za tak naziv.  Kaj pravite?
Hm, o tem nisem nikoli razmišljala, še posebno ne v časih, o katerih pišem v knjigi. Pravzaprav ne vem, če bi bil to zame pravi naziv ... (smeh) Ampak hvala za kompliment!

V knjigi se sprašujete, kje je meja med ljubico in groupico. Kaj menite, da ste bili vi zanj? Je lahko ženska tudi oboje?
Lahko si oboje ... Če so v igri čustva, potem ženska ne more biti več groupie in preraste v ljubico oziroma ljubimko. Še posebno, če so čustva obojestranska in ne gre za one night stand oziroma seks za eno noč, kar je ponavadi tipičen odnos med groupico in rock zvezdnikom. Tudi ni nujno, da stvar preraste v neko veliko ljubezen, saj se to zgodi zelo redko.

 

bret michaels | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kdaj ste ga nazadnje videli?
Uf, že kar nekaj let nazaj. V bistvu se vnovičnemu srečanju pskušam izogibati, saj bi rada preteklost pustila tam, kjer je. Nočem izgubiti lepih spominov ali skaziti iluzije. In tudi rock zvezdniki se spreminjajo, saj čas naredi svoje ... (smeh)

 

Stik z njim pa ste ohranili?
Če se šteje komuniciranje prek družabnih omrežji, potem sva kontakt ohranila.

Ker je že v knjigi jasno, da njegovega imena oziroma prave identitete ne želite razkriti, me zanima, katere podrobnosti vseeno niso spremenjene. Nosi kavbojski klobuk?
To s klobukom drži, nosil ga je večkrat  ... (smeh) Ostale podrobnosti pa naj ostanejo skrite, da ga ljudje v knjigi ne bi prepoznali.

Tudi prave letnice so najbrž zakrite ...
Ja, vse sem malo zakrila. Za vsak slučaj, če se bo kdo šel detektiva ... (smeh)

Nekdo se bo vsekakor šel detektiva, a to morate pričakovati, saj ste navsezadnje o tem izdali knjigo (smeh).
Tega se seveda zavedam. Že nekaj jih je poskušalo malo ugibati in spraševati.

Tiste, ki knjige še niso prebrali, najbrž zanima, zakaj ste se z njim prenehali videvati. Namreč, ni bil on tisti, ki je prekinil razmerje ...
Ja, ko sem ugotovila, da to razmerje nima nobene prihodnosti, sem se odločila stvar prekiniti. Če bi hotela še naprej vztrajati, bi se morala sprijazniti s tem, da bi ga morala deliti. In pa vsak dan bolj bi se morala zavedati, da nisem ne prva ne zadnja in ne edina. Sledilo bi le še grobo razočaranje. In tudi knjiga ne bi nikoli izšla, saj bi nanj najbrž imela le slabe spomine. To, da sem se umaknila, je bila takrat zelo boleča poteza, a še danes mislim, da je bila prava.

Ponavadi je ravno obratno – rock zvezdnik prizadane in zapusti ljubico. Ste morda ravno zato, ker ste vi pustila njega, za vedno ranili njegov ego in s tem na njem pustili večji pečat kot druge?
Morda ... Najbrž bi večina s takšnim človekom poskušala izkoristiti sleherni trenutek. Ne verjamem pa, da sem ranila njegov ego, saj je mojo odločitev razumel in spoštoval. Nisva se šla nobenih igric ali egotripov.

Knjiga je nabita z erotiko, za Slovence pa velja, da smo malce zavrti ... Občutek mi pravi ravno nasprotno. Knjiga je erotično-ljubezenski roman.
V prvi liniji sem pisala ljubezensko zgodbo, ki vsebuje elemente erotike, in ne erotične literature. Kolegice mi pravijo, da sem pisala v točno takšnem erotičnem slogu, kakršnega najraje berejo in doživljajo. Torej je bil moj namen dosežen.

Kaj pa vaša glasbena kariera? Ste namreč operna pevka, ukvarjate pa se tudi z drugimi zvrstmi glasbe ...
Ja, te dni se ukvarjam z mantra glasbo. Zdaj pripravljam material za koncert. Rada pazim, da nisem predolgo pri enem projektu. Čeprav imam zelo rada klasiko, rada eksperimentiram tudi v drugih zvrsteh.

Boste imeli kakšen koncert tudi v Sloveniji? Zdaj je najbrž (zaradi izida knjige) idealna priložnost za promocijo vaše glasbe ...
Bom videla. Najprej moram videti, kako bo vse skupaj uspelo v Nemčiji. Sem v fazi kreativnega procesa, ko vse skupaj še postavljamo na noge.

Peli ste tudi spremljevalne vokale za Nino Hagen in Boya Georgea. Vas je v te vode vpeljal vaš rock zvezdnik?
Ne, to priložnost sem dobila zaradi nekih drugih kontaktov. Kar se tiče moje glasbene kariere, od njega nisem imela nobene koristi (smeh). Tako sem se odločila.

Kolikokrat se še vrnete v Slovenijo?
Bolj redko. Pristnega stika z domovino nimam več, imam pa prijatelje, s katerimi komuniciram preko spleta. Nazadnje sem bila v Sloveniji sicer pred nekaj meseci, a več kot enkrat na leto me tja ne zanese več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.