Magazin > VIP
60 ogledov

Slovenska Madonna

Madonna je s svojim kontroverznim nastopom vzemirila kardinala.
1/8
Žurnal24 main
Pevka Madonna je nocoj ob 22. uri nastopila v Budvi, njen koncert pa si je ogledala tudi slovenska Madonna.
 

Ekskluzivno iz Budve

Več o koncertu boste od našega posebnega poročevalca iz Budve Izaka Koširja izvedeli jutri.

"Kaj bi na mojem mestu storila ona?"
"Slovenska Madonna" je ekscentrična 18-letna dijakinja, ki jo je bilo svoje vzornice Madonne zaradi videa Frozen sprva celo strah. Nocoj v
Budvi bo svojo "soimenjakinjo" videla že drugič.

Kdaj ste prvič slišali za Madonno?
Moj oče je njen oboževalec in ima nekaj njenih starih cedejev. Pri osmih letih, leta 1998, sem prvič slišala pesem Ray of Light, ki mi nikakor ni bila všeč.
Videospota Frozen pa me je bilo celo strah.

Kdaj ste dobili vzdevek Madonna?
Pred približno petimi leti, ko sem ga uporabljala na nekem spletnem forumu. Zdaj uporabljam drugega, a me še vedno večina kliče kar Madonna.

Gre zgolj za občudovanje ali meji na obsedenost?
Na neki način je ona del mojega življenja – včasih se po njej zgledujem glede oblačenja ali pa se znajdem v določeni situaciji in se vprašam, kaj bi na
mojem mestu storila ona. Nisem kot njeni tipični fani, ki imajo vsak njen izdelek in govorijo le o njej. Jaz imam do nje tak zdrav fanovski odnos (smeh).

Koliko denarja boste zapravili za celotno potovanje v Budvo?
Za pot okoli sto evrov, za vstopnico 40, za prenočišče 24 ... za vse skupaj okoli 250 evrov.

Madonna, najbolj varovana oseba v Budvi
Pevka Madonna je danes prispela na letališču v Podgorici, od kjer so jo s helikopterjem prepeljali v neposredno bližino hotela Splendid, ki so ga skoraj v celoti zaprli prav zaradi njenega prihoda. Helikopter bo v Budvi, zaradi gneče na cesti in njene osebne varnosti, tudi Madonnino osrednje prevozno sredstvo. Tudi območje, kjer bo nastopila, je strogo varovano – prek ograje in v posebne pokrite prostore, kjer se že več dni pripravlja produkcijska in tehnična ekipa, pa ne spuščajo niti novinarjev – oziroma nas še posebej ne!

 

Ona, "material girl"

V dar ji ponujajo vilo, vredno dva milijona evrov. Rusko podjetje Mirax Madonni brezplačno ponuja dva milijona evrov vredno vilo v novi elitni soseski v Budvi. S tem naj bi v Črno goro  privabili tudi druge zvezdnike. Sicer pa bo nocoj Madonna spala v prestižnem apartmaju hotela Splendid, kjer prenočitev stane sedem tisoč evrov – v isti postelji je pred dobrim letom spal tudi Mick Jagger. Madonnina agencija Live Nation, s katero ima pogodbo v vrednosti okoli 90 milijonov evrov, je zaradi njene zasebnosti za tri dni zakupila kar celoten hotel.

Izbrisali so nam fotografije in nas pospremili ven
Včeraj zvečer pa se je Žurnalu le uspelo prebiti skozi strogo varovano območje, ki ga varuje prek sto varnostnikov, specialci in policija. Malo smo se sprehodili po prostorih in pod krinko iskali akreditacije za nocojšnji koncert. Bolj kot na dobro organiziranost je prostor spominjal na veliko gradbišče in kaotično improvizirane pisarne. Tako so nas pošiljali iz enega šotora v drugega, dokler nismo naleteli na eno izmed ameriških vodij produkcijske ekipe, ki je bila popolnoma šokirana. "Kako pa ste vi prišli mimo varovanja? In celo novinar ste?! Ravnokar me je klical lokalni producent, da ga ne spustijo noter! Smešno. Vas bom pospremila do izhoda in prosim, da se ne greste več Jamesa Bonda (smeh)," nam je zabrusila Američanka, ki je že več let ena izmed Madonninih producentov na terenu – ob prošnji, naj mi pove svoje ime, se je le odkimajoče nasmehnila. Pred izhodom pa smo morali še vpričo varnostnika izbrisati vse fotografije, ki smo jih posneli znotraj koncertnega območja. Podobno se nam je zgodilo, ko smo pred vhodom fotografirali tovornjake, ki so pripeljali še zadnjo opremo. Na naše vztrajanje, da se zunaj ograjenega območja lahko fotografira, nam je varnostnik odvrnil, da v tem primeru ne, ker je Madonnina oprema ena od najbolj varovanih skrivnosti, in tako smo ostali še brez teh fotografij.

Hotel Splendid © Izak Košir

 

Najdražja postelja v Črni gori pripada Madonni
Madonna bo spala v najdražji postelji v Črni gori. Za predsedniški apartma Hotela Splendid je namreč treba odšteti kar sedem tisoč evrov na noč. Hotel ima 322 sob in apartmajev, ima pet zvezdic ter velja za najprestižnejši hotel na Jadranu. Predsedniški apartma, kjer sta pred Madonno bivala tudi Mick Jagger in Lenny Kravitz, se razteza na 385 kvadratnih metrih, ima zasebni bazen in ogromno teraso s pogledom na plažo. Madonna bo, skupaj s svojim možem Guyjem Ritchiejem in otrokoma Lourdes ter Roccom, v apartmaju prenočila dvakrat. Iz Budve naj bi jo na letališče Podgorica ponovno prepeljali v soboto zjutraj - natančne podatke o njenih odhodih in prihodih organizatorji zelo varujejo in tako se je v javnosti načrtno pojavilo že cel kup dezinformacij. Sicer pa ima Splendid tudi svoj wellness center, tri zunanje in tri notranje ogrevane bazene, telovadnico, fitnes center, solarij, svojo hotelsko plažo in ograjeno otroško igrišče za goste hotela. Splendid je tudi najbolje varovan in zastražen hotel v Črni gori, saj ga z zunanjim svetom ločuje ograja in nešteti varnostniki, ki se sprehajajo ob njej.

Malo morje zahtev
Od organizatorja je slavna pevka zahtevala dve polno opremljeni sobi v zaodrju, ki morata imeti veliki kopalnici, stene sob ne smejo biti pobarvane s fluorescenčnimi barvami, v njih pa ne sme biti klimatskih naprav. Pevka zahteva steklenice s kisikom, masko za dihanje in vrhunske zdravnike, ki ji bodo na voljo med koncertom. Zahteva 150 majhnih in 300 velikih brisač ter 300 mil. Njen osebni kuhar, ki jo vedno spremlja na turnejah, je zadolžen za celotno prehrano, v Budvo pa je prispel pred dvema dnevoma.

Madonno spremljajo tudi njeni otroci. © AFP

 


Za pevko in njene zaposlene so zgradili pravo malo mesto, več kot 500 ljudi pa je pet dni postavljajo impresiven oder. Kajenje za odrom je strogo prepovedano. Pripravljenih je tudi 25 pisarn s telefoni, faksi in povezavo na splet, točno določene pa so tudi barve smetnjakov in mere pisalnih miz. Delavci in tehniki bodo nameščeni v dveh šotorih s kuhinjami, prhami in spalnicami. V zaodrju bosta dve veliki garderobi, in sicer za dvajset plesalk in plesalcev, ki spremljajo pevko, osem sob pa je namenjenih članom benda. Prvi del Madonninih zahtev na dvajsetih straneh je vseboval tudi prošnjo, naj bo v bližini bencinska črpalka odprta 24 ur, prav tako pa 24-urni dostop do interneta.

Še včeraj gradbišče
V sredo zvečer je koncertno prizorišče v Budvi še spominjalo na veliko gradbišče. Radovednežev je bilo le za peščico, med njimi tudi nekaj Slovenk. Okoli sedme ure zvečer so prišli še zadnji tovornjaki z opremo in belimi stoli, ki jih je naročila sama Madonna. Na prizorišču in v okolici je bilo strogo
prepovedano fotografiranje, tako da smo morali tudi mi v navzočnosti varnostnikov izbrisati fotografije, ki smo jih tam posneli.

 

Med 3 in 4 milijone evrov

so Občina Budva, turistična agencija Budva in agencija Komuna plačale Madonni.

Koncert še ni razprodan
V Budvi in v okolici 15 kilometrov so vsa prenočišča zasedena, vsi obiskovalci pa že nestrpno pričakujejo Madonno, ki naj bi na letališče v Podgorici
priletela opoldne in jo bodo s helikopterjem prepeljali v bližino hotela Splendid. Stojnice s hrano, pijačo, majicami in drugimi spominki pa so postavljali že včeraj ponoči. Podjetni Črnogorci tako poskušajo unovčiti vse, kar je v zvezi s koncertom. Ta še ni razprodan, na voljo naj bi bilo še prek 15 tisoč vstopnic.

Slovenci so jih pokupili okoli tisoč. Nekateri pa so si njen nastop ogledali že v torek zvečer na Dunaju, ki je v Sloveniji po prodaji vstopnic prehitel vse domače koncerte, vključno z Iggyjem Popom, ki bo v Tivoliju nastopal v ponedeljek.

Premajhno letališče
Organizatorji so natisnili 66 tisoč vstopnic in v pogodbo zapisali, da Madonna ne sme nastopiti v nobeni drugi državi nekdanje Jugoslavije. Za njen nastop
so odšteli od tri do štiri milijone evrov, Avstrijci pa so ji za dunajski nastop plačali kar šest milijonov evrov.


McCain vs. Hitler
Nocojšnji spektakel, ki se bo v oblačnem vremenu začel ob 22. uri, bo trajal dve uri in pol, Madonna pa bo odpela 21 pesmi – med njimi tudi hite Open Your
Heart, Vogue, Hung Up in Music. Najkontroverznejši del koncerta bo kritika ameriškega predsedniškega kandidata Johna McCaina, kjer ga v videu na velikem zaslonu primerja z Adolfom Hitlerjem.

 

66 tisoč kart

so natisnili za Madonnin koncert v Budvi. Od tega so jih po zadnjih podatkih prodali 45 tisoč.

Mediji so že nekaj dni polni člankov in novic o Madonni, a kraljica popa ne bo dala nobenega intervjuja. Vsem tistim, ki se boste še danes odločili za izlet v Budvo, naj povemo, da so razprodane le najdražje VIP- in fan ring vstopnice, tiste za 35 evrov pa so še na voljo. Med gledalci pričakujejo tudi politično in estradno smetano.


Neuradno bo na Madonninem koncertu tudi okoli tisoč Slovencev.


Kraljica po(m)pa.
Madonnin torkov dunajski koncert si je ogledalo tudi veliko znanih Slovencev – med njimi Saša Lendero, Mark Žitnik, Miša Margan, Tina in Sebastijan
Cavazza, Lucija Ćirović, Špelca (eks Atomik Harmonik), Salome, članica Sester Daphne in Rebeka Dremelj, ki je na Dunaj priletela iz Črne gore, kjer je imela nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.