Magazin > VIP
41077 ogledov

Slovenski podjetnik: Tako se živi, če imaš na računu 100 milijonov!

Damian Merlak Instagram
Zase pravi, da ni Robin Hood, ker se to ne bi izplačalo.

Damian Merlak je bil še pred osmimi leti dolgolas fant, ki je kupoval nenavadne računalniške komponente. Danes je ena izmed njegovih pisarn tudi zasebno letalo. O slovenskem kralju kriptovalut je bilo napisano že veliko, o njem se je največ govorilo, ko je v začetku leta v Bohinju kupil štiri propadajoče objekte, med njimi tudi legendarni hotel Zlatorog. Nakupu je botrovala čustvena navezanost, saj je Merlak v Bohinju preživel veliko časa in je prepričan, da je to eden izmed najlepših koncev sveta, kot je Vesni Milek povedal v oddaji Od blizu. Glede na to, da jih je verjetno videl že kar nekaj, mu gre verjeti. 

Na svojem Instagramu ne skriva ljubezni do luksuznih avtomobilov, potovanj in zabav. Trenutno vozi Teslo, čeprav pravi, da bi si lahko kupil katerikoli drugi avtomobil v tem cenovnem rangu, a se je odločil podpreti znamko, ki ji ugled in vrednost še rasteta. Zaradi bohinjskega nakupa ga je Milekova okronala kar za Robina Hooda, a Merlak pravi, da to ni, ker se mu to ne bi izplačalo, da pa bohinjsko naložbo jemlje predvsem kot podjetniško avanturo. 

Luksuznega življenja mu ne zamerijo

Kot je povedal v preteklosti, je pri 27-tih zaslužil svoj prvi milijon, lansko leto pa se je s 124 milijoni uvrstil na osmo mesto na lestcvici najbogatejših Slovencev. Na prvem mestu še vedno kraljujeta Iza in Samo Login, katerih premoženje je bilo lani ocenjeno na 689 milijonov evrov. Merlak je obogatel s podjetjem Bitstamp, eno največjih borz s kriptovalutami na svetu, od ostalih domačih bogatašev pa se razlikuje tudi po tem, da ne skriva, kako razkošno živi. Na Instagramu tako pogosto objavlja fotografije zasebnih letov, luksuznih potovanj in avtomobilov. Pravi, da ne vidi razloga, zakaj bi to skrival. 

Živi na Malti, tam pa od vsega najbolj pogreša stike z ljudmi iz mladosti. 33-letni podjetnik meni, da trenutno ne vidi druge bolj smiselne poti od te, saj je upravljanje premoženja njegova polna zaposlitev. Danes ima delnice v Googlu, Amazonu, Tesli, Facebooku, pri srcu pa sta mu predvsem Visa in Mastercard, saj je prepričan, da gre pri tovrstnih podjetjih težko kaj hudo narobe, je še zaupal Milekovi.

Kaj vse si z dobrimi 100 milijoni evrov privošči, preverite spodaj ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paparazzi

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend vibes #poolparty #unicorn #unicornparty #weekend #pool #poolday #malta #mellieha #nofilter

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Big city life #dubai #dubaimarina #skyscraper

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just passing by #dubai #desert #quadbike #sand

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flying high with @lukausername #airbus #helicopter #aviation #fly #flying

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sky office

A post shared by Damian Merlak (@damianmerlak) on

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 3
  • leonardo 10:22 21.julij 2019.

    Drekač važen. Ko cigan na konja sede!

  • Avatar olor
    olor 23:30 22.junij 2019.

    Pameten fant, privoščim mu.

  • Avatar Kazuya
    Kazuya 13:38 31.maj 2019.

    blagor se tebi, bravo dec, uživej...