Magazin > VIP
15 ogledov

Slovo velikanov

Heath Ledger ni dočakal 29. rojstnega dne.
1/11
Žurnal24 main
V iztekajočem se letu se je od tega sveta poslovilo nekaj velikih imen. Med drugim so se za vedno zaprle slavne modre oči Paula Newmanna in ustavilo se je pero Michaela Chrictona.

Žalost se je nad Hollywood zgrnila že 15. januarja. Star 25 let je zaradi prevelikega odmerka mamil umrl Brad Renfro. Igralec je zaslovel leta 1994, ko je nastopil v filmu Klient. Kasneje se je večkrat znašel pred roko pravice in imel težave s prepovedanimi substancami.

Pravi šok pa je nastopil sedem dni pozneje. Svet so preplavili posnetki trupla v črni vreči, ki so ga odnesli iz stanovanja v newyorškem SoHu. Umrl je Heath Ledger. O vzroku za njegovo smrt se je veliko ugibalo. Igralec naj bi imel pred smrtjo pljučnico, mučila naj bi ga nespečnost, močno naj bi trpel tudi zaradi razhoda z Michelle Williams, s katero je imel hčerko Matildo. V njegovo smrt se je vmešala tudi policija, ki je preiskovala, kdo je igralcu predpisal zdravila, katerih kombinacija se je izkazala za usodno. Preiskava je namreč pokazala, da naj bi umrl zaradi usodne mešanice zdravil.

Februarja se je končala dolga bitka, ki jo je z rakom bil Roy Scheider . Igralec, ki ga je med slavne katapultirala vloga v filmu Žrelo, je umrl star 75 let.

Roy Scheider je igral tudi v priljubljeni seriji SeaQuest. © Reuters

 
Devet let starejši je bil Charlton Heston , ki je umrl 5. aprila na svojem domu na Beverly Hillsu. Oskarjevec in velik podpornik orožja je umrl šest let zatem, ko so zdravniki pri njemu odkrili Alzheimerjevo bolezen.

Sydney Pollack bo za vedno ostal v spominu kot izjemen režiser in igralec. Star 73 let je maja umrl za posledicami raka . "Sydney je naredil svet malo boljši, filme malo boljše in celo večerjo malo boljšo," je dejal njegov soigralec iz filma Michael Clayton George Clooney.

Modni svet je 2. junija izgubil enega svojih velikanov. Umrl je Yves Saint Laurent , kreator, ki je spremenil žensko modo. Kot prvi modni kreator je ustvaril kolekcije oblačil priznanih blagovnih znamk, ki so bile cenovno dostopne večjemu številu ljudi. Po letu 2002, ko se je poslovil od visoke mode, se je le redko pojavil v javnosti.

Julija se je od tega sveta poslovilo zlato dekle. Estelle Getty , ki je v seriji Zlata dekleta igrala Sophio Petrillo, je umrla v starosti 85 let. Po zapletih zaradi pljučnice je v 51. letu starosti umrl igralec in komik Bernie Mac . Le dan za njim, 10. avgusta, je za posledicami kapi umrl pionir soula Isaac Hayes .

Paul je zadnje trenutke preživel v krogu svoje družine. © AFP

 
Septembra so se za vedno zaprle modre oči ene največjih hollywoodskih legend Paula Newmana . Igralec je v svoji karieri posnel več kot 80 filmov, njegova velika strast pa so bili dirkalniki. Ljudem je v spominu ostal kot predan mož, oče in dobrodelnež.

Petega novembra so člani družine Michaela Crichtona sporočili, da je slavni pisatelj in producent izgubil bitko z rakom. V svoji karieri je prodal več kot 150 milijonov knjig in nekatere od njih so bile uspešno prenesene na filmska platna. Režiral je več filmov, spominjali se ga bomo tudi po uspešni seriji Urgenca.

Letos smo se poslovili tudi od Christiana Branda , Arthurja C. Clarka , Guillauma Depardieuja , Mela Ferrera , Miriam Makebe , Anthonyja Minghelle , Richarda Wrighta in Betty Page .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.