Magazin > VIP
29 ogledov

"Smrt Amy le vprašanje časa"

Amy Winehouse Reuters
Po spletu še vedno odmeva smrt angleške pevke Amy Winehouse. Slovenske glasbenike smo povprašali, po čem se je bodo najbolj spominjali.

Maja Keuc se je Amy spomnila na svojem Facebook profilu, kjer je zapisala: "Še danes ob štirih popoldne smo se pogovarjali o njej, dva dni nazaj smo bili v Camden Townu, kjer je živela, zdaj pa je ni več! :(( r.i.p. Amy One of the greatest singers of her generation :("

Alya se je bo v prvi vrsti spominjala kot odlično glasbenico. "Izredno mi je bil všeč njen vokal, ki je zvenel old school, kar je bilo resnično redko v tistem času, ko je prišla ven. Vsekakor je pustila zelo velik pečat v glasbi," je povedala pevka. Vendar pa je njena smrt ni ravno presenetila, "ker se je zdelo, da ji ni pomoči". Malce nenavadno se ji zdi, da ji ni mogel nihče pomagati, vendar po drugi strani verjame, da največ šteje volja posameznika.

Vilija Resnika njena smrt ni presenetila, saj je bila po njegovem mnenju glede na njen način življenja le vprašanje časa. Meni, da je Amy "preko alkohola in drog kompenzirala stres in napetost. Seveda pa je škoda, ker je bila res dobra pevka," je še dodal.

6pack Čukur se je bo spominjal po njenem prvem komadu Rehab, ki je bil nekaj svežega in drugačnega. Nad njeno smrtjo pa sploh ni presenečen, saj je kazala vse znake, da gre proti tej smeri. "Vsak, ki ima rad glasbo, mu je Amy nekako blizu, ker je imela dober vokal in glasbo," je še povedal.

Pevec Goran Breščanski pa je povedal, da veliki talenti propadejo, ker živijo v svetu, kjer jih večina ne razume. Nad smrtjo ni bil presenečen, po njegovem mnenju je bila pričakovana.

Marijan Novina se je bo spominjal "po čistem rock'nroll življenju, se pravi, ko je vsega dovolj, ne preostane drugega, kot da se prepustiš drogam, kar počnejo stari rockerji." Dodal je še: "Tukaj je videti, da je malo pretiravala, kar pa je škoda. Sam nisem presenečen, kot sem že zapisal pod eno od novic, je bilo njeno smrt pričakovati. Glede na način njenega življenja je bilo vse samo še vprašanje časa. Preveč umetnikov gre zaradi trenutka nepremišljenosti."

Alenka Godec pa je povedala: "Brez dvoma je bila odlična in samosvoja glasbenica. Kot je sama rekla, so njene pesmi odraz njenega življenja in morda, kar je ironično, je bila tako uspešna ravno zaradi svojega načina življenja. Škoda, da ni znala ali želela živeti drugače! Škoda, da ni znala iskati motivacije za ustvarjanje v drugačnem svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.