Magazin > VIP
7923 ogledov

Smrt članov münchenske dinastije: Odločitev, ki je prijateljem milijonarjeve družine rešila življenje

sveča plamen
Tragedija je konec avgusta šokirala svet.

Konec avgusta je na Majorki v trčenju helikopterja in ultralahkega letala umrlo sedem oseb, med žrtvami je bil tudi znani nemški podjetnik, 43-letni August Inselkammer. V helikopterju je bila tudi njegova družina, dve leti mlajša žena in dva otoka, stara devet in enajst let. Nesreče nihče ni preživel.

Od družine se bodo z žalno slovesnostjo poslovili šele prihodnji ponedeljek.

Družina je bila s helikopterjem na poti na Augustovo rojstnodnevno praznovanje v 80 kilometrov oddaljeno restavracijo. Z njimi bi se morala peljati še ena družina, a je bil helikopter premajhen. Ker je August praznoval rojstni dan, mu je drugi par prepustil helikopter in se na pot odpravil z avtomobilom. Ta odločitev jim je rešila življenje.



Kaj je botrovalo nesreči, še ni znano.

Inselkammerji so znana münchenska dinastija. V lasti imajo pivovarno, podjetje Isartaler Holzhaus in tudi hotel Platzl. To ni prva tragedija, ki je doletela družino. Leta 2014 se je med smučanjem smrtno ponesrečil takratni šef pivovarne Augustiner Jannik Inselkammer. Pod seboj ga je pokopal snežni plaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.