Magazin > VIP
12661 ogledov

Smrt, ki je pred sedmimi leti pretresla svet

paul wlaker
1/12
Profimedia
Mineva sedem let od smrti igralca Paula Walkerja.

30. novembra 2013 je Paul Walker, zvezdnik franšize Hitri in drzni, s 15-letno hčerko Meadow in mamo sedel v kuhinji in koval počitniške načrte. Odločil se je, da gresta z Meadow zvečer po božično smreko in da jo bosta okrasila. Bil je dobre volje, se v dokumentarnem filmu I Am Paul Walker spominja njegova mama Cheryl, ki zadnjih trenutkov s svojim sinom nikoli ne bo pozabila. "Lepo smo se pogovarjali, na dogodek, na katerem bi se moral prikazati, je popolnoma pozabil. Dobil je kratko sporočilo in rekel: 'O, moj bog. Moral bi že biti nekje drugje.'“

In je šel … Na dobrodelni dogodek njegove organizacije Reach Out Worldwide. Eno uro po dogodku se je usedel v avto Porsche Carrera GT, ki ga je vozil njegov prijatelj Roger Rodas. Vozilo je trčilo v drog in zagorelo. Oba moška sta umrla. Walker je dočakal le 40 let.

Iz ognjenih zubljev ga je poskušal rešiti prijatelj Jim Thorp, a ga je policija zadržala. Novinarjem je pozneje razložil, da je bil Rodas sredi parkiranja, ko je v vozilo skočil zvezdnik in ga prosil, da se zapeljeta en krog.

"Nenavadno je. Snemal je filme. Živel je življenje in danes je umrl hitro in drzno. Oboževal je hitrost in avtomobile, usojeno mu je bilo, da bo na tak način umrl. Umrl je v hitrem avtomobilu ob prijatelju,“ je povedal Thorp.

Odvetnik hčerke pokojnega igralca se je dokopal do elektronskih sporočil, iz katerih je jasno razvidno, da je Porsche vedel, da je z modelom Porsche Carrera GT nekaj hudo narobe. Paulova nesreča namreč ni bila prva. V elektronskem sporočilu, ki ga je objavil TMZ, piše, da je imelo v dveh letih (2004-2006) kar 200 od 1280 prodanih vozil tega tipa "totalko“.

paul wlaker | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Walkerja ni bil usoden trk, ampak je v avtu zgorel. To se ne bi zgodilo, če bi bila v avtu nameščena naprava, ki bi v primeru nesreče samodejno zaprla dotok goriva, piše v sodnih spisih, v katerih odvetniki Walkerjeve še navajajo, da v avtomobilu ni bil nameščen niti stabilizacijski sistem, ki bi nesrečo lahko preprečil, prav tako pa vrata niso bila dodatno utrjena.

Porsche se je sedaj odzval in zavrnil vse obtožbe. Pravijo, da je bil Walker "izkušen in prefinjen voznik avta Porsche Carrera GT." Walker, tako Porsche, ne bi smel dovo liti niti se udeležiti hitrostne vožnje pod pogoji, ki so takrat vladali. O obtožbah, da so bile na avtomobilu napake, pa Porsche pravi, da je bil avto, v katerem sta umrla Walker in njegov prijatelj, "spremenjen, napačno uporabljen in nepravilno vzdrževan".

Posnetke s kraja nesreče in pogreba si lahko ogledate v galeriji.


 

Komentarjev 3
  • reunecor 22:45 30.november 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • Avatar Sarah_Hernandez
    Sarah_Hernandez 20:09 30.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni mu treba iti v pisarn0. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • Zikollino 16:03 30.november 2020.

    Tako gre to v Ameriki ... tožijo proizvajalce avtomobilov, če si recimo v haubo zapreš prst in tam ni bilo nalepljenega opozorila, da se to lahko zgodi ... podatek iz TopGeara: DodgeViper ima ob nakupu za ameriški trg nalepljenih neverjetnih ...prikaži več 386 WARNING nalepk ...