Magazin > VIP
16060 ogledov

Smrt Lady Di: Zato je bila princesa tistega usodnega dne še v Parizu

princesa diana Profimedia
Nove govorice o smrti princese Diane.

princesa diana | Avtor: Profimedia Profimedia
Princesa Diana bi 1. julija praznovala svoj 60. rojstni dan, a ji usoda ni bila naklonjena. 31. avgusta 1997 je umrla v tragični nesreči v Parizu. Za princeso ljudskih src je jokal ves svet in mnogi se še danes natančno spominjajo, kje in kako so izvedeli, da Lady Di ni več. 

Na dan še vedno prihajajo nove informacije o njeni smrti.

Daily Mail poroča, da bi morala biti princesa 31. avgusta že v Londonu, a je odhod domov prestavila. Menda se je zaradi svoje kampanje proti protipehotnim minam bala jeze torijev, članov konservativne stranke v Veliki Britaniji.

To je razkril Colin Tebbutt, njen nekdanji voznik. Usodna napaka … V nesreči sta poleg princese Diane umrli njen partner Dodi in voznik Henri Paul. Njen varnostnik je s težkimi poškodbami trčenje v predoru preživel. 

Diana, takrat stara 36 let, bi se morala v London vrniti že 28. avgusta, a se je zadnji hip odločila, da bo zaradi kritik politikov za tri dni podaljšala obisk Pariza. Toriji so jo obtožili, da s kampanjo poskuša le dvigniti svoj ugled, kar naj bi jo razburilo. "Če bi se vrnila v četrtek bi bili danes morda še vsi živi.“ 

Spor s politiki se je začel po njenem obisku Angole, ko se je zavzela za takojšnjo mednarodno prepoved uporabe protipehotnih min. 
Konservativni obrambni minister Earl Howe jo je takrat označil za nepredvidljivo grožnjo in dodal, da je slabo obveščena o tej problematiki. Član torijev Peter Viggers pa je dodal, da princesa ignorira argumente. Diana jih je ujezila, ko je izjavila, da verjame, da bo vlada Tonyja Blaira opravila dobro delo in tako pokritizirala prejšnjo vlado pod vodstvom konservativcev. 

Besede Dianinega nekdanjega voznika je potrdil tudi njen prijatelj Richard Kay

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:50 22.junij 2021.

    Kaj to se ljudje kar še vedno želijo okoriščati z nesrečno Lady Di?