Magazin > VIP
59340 ogledov

Smrt med snemanjem: Zadnje besede nesrečne direktorice fotografije

Halyna Hutchins Profimedia
"Kaj za vraga se je ravnokar zgodilo?" se je po strelu spraševal Alec Baldwin.

21. oktobra je med snemanjem filma Rust v Novi Mehiki umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins, ki je dočakala le 42 let. Nenamerno jo je ustrelil Alec Baldwin, ki je vadil prizor s pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji. Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, je pištola vsebovala pravi naboj, ki je najprej zadel 42-letno mamo sinčka, nato pa je kroga v ramo ranila še režiserja Joela Souzo.
  
"Torej, to bom odstranil, jo izvlekel in BANG,“ je med vajo pred 16 člani ekipe, ki niso nosili zaščitne opreme, rekel Baldwin in ustrelil. Nekdo je zakričal, nato je Hutchinsova padla na tla, sledil ji je Souza. "Kaj za vraga se je ravnokar zgodilo?“ se je na glas spraševal igralec. Ta stavek naj bi večkrat ponovil. 

Hutchins je padla v objem glavnemu električarju Sergu Svetnoyu. Iz prsnega koša je tekla kri in njeni sodelavci so poskušali ustaviti krvavitev. "Kaj za vraga je to bilo? Peče,“ je kriknil režiser, ki ga je zadela kroga, ki je najprej ranila direktorico fotografije. 

"To ni bilo dobro,“ je eden od članov ekipe rekel Hutchinsovi, ona je odgovorila: "Ne. To ni bilo dobro. To sploh ni bilo dobro.“

Asistent režije je nato iz prostora odstranil vse, ki jih niso potrebovali. Hutchinsovo so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je nekaj ur pozneje umrla. Souza je bolnišnico zapustil naslednji dan.
 

Komentarjev 2
  • wolfenstein 09:58 03.november 2021.

    "...je pištola vsebovala pravi naboj, ki je najprej zadel 42-letno mamo sinčka, nato pa je kroga v ramo ranila še režiserja Joela Souzo..." A za Joela Souzo ne velja da je oče dveh otrok pa to...