Magazin > VIP
11859 ogledov

Smrt našega igralskega velikana pretresla Slovenijo

Peter Musevski Žurnal24 main
Žalostno novico je na družbenem omrežju delil režiser Damjan Kozole.

Včeraj je Slovenijo pretresla vest o smrti našega priljubljenega in tudi v tujini zelo uspešnega igralca Petra Musevskega, ki je dočakal le 54 let. 

Zaigral je v številnih filmih, med drugim v filmih Damjana Kozoleta Rezervni deli in Delo osvobaja, nazadnje pa letos v koprodukcijskem filmu Vinka Möderndorferja Zastoj.

Leta 2001 je v prvem celovečercu Jana Cvitkoviča Kruh in mleko, ki je bil med drugim slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja, v Benetkah pa je prejel zlatega leva prihodnosti, upodobil protagonista filma Ivana.

Za umetniške presežke v vlogah zadnjih let je prejel nagrado Prešernovega sklada za leto 2009. "Do sebe je neprizanesljiv, človeško razgaljen v vsaki igralski upodobitvi posebej.(...) Prav tisto, kar v svojih igralskih kreacijah zamolči, in način, kako zamolči, je resnica, podobna oni, ko spregovori. Preprosto začuti vrhunske umetniške presežke: skromnost, človeško toplino, srečo," je v utemeljitvi tedaj zapisala Mojca Kreft.

Novico o njegovi smrti je na Facebooku sicer sporočil režiser Damjan Kozole. Pod njegovo objavo se je oglasilo ogromno znanih Slovencev, ki jih je vest šokirala. "Zelo žalosten dan,“ pravi Tomaž Mihelič, Frenk Nova pa je zapisal: "Počivaj v miru, Pero.“ Azra Širovnik je družini izrekla sožalje, Dalaj Eegol pa je zapisal: "Rip g. inšpektor ...“  Oglasil se je tudi Matjaž Javšnik, ki pravi: "Ne verjamem.“

Od Petra se je na Facebooku javno poslovila tudi njegova žena Tanja. "Moj najboljši prijatelj, moja sorodna duša in ljubezen za večno, počivaj v miru!“

Družini izrekamo sožalje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.