Magazin > VIP
15747 ogledov

Smrt princese Diane: To informacijo so pred javnostjo skrivali

princesa diana
Danes mineva 24 let od smrti princese Diane.

Pred natanko 24 leti se je svet zbudil ob novici, da je princesa ljudskih srca, Lady Di, v Parizu doživela hudo prometno nesrečo. Kljub večurnim naporom zdravnikov princesa trka v predoru ni preživela. Poleg nje so umrli še njen ljubimec Dodi Al-Fayed in voznik Henri Paul, tragedijo je preživel le princesin varnostnik.

Javnost je za smrt priljubljene Diane krivila paparace, ki so bili paru na motorjih za petami, a dokumentarni film razkriva, da bi bila princesa verjetno še živa, če ne bi sedela ravno v tem mercedesu S280. 

Ustvarjalci filma Death of Diana: The Incredible Revelation so namreč našli njegovega prvega lastnika, Erica Bousqueta, ki jim je zaupal, da bi moralo biti vozilo že zdavnaj na odpadu. Avto je kupil leta 1994, nekaj mesecev pozneje pa ga je ukradel kaznjenec, ki je bil pogojno na prostosti in se je pri veliki hitrosti z vozilom večkrat prevrnil. Namesto na odpadu pa je avto pristal v delavnici, pozneje pa pri podjetju Etoile Limousines, pri katerem ga je najel hotel Ritz, v katerem sta tistega usodnega dne bivala Diana in Dodi.

Celo šoferji so vedeli, da je vozilo nevarno. Karim Kazi, ki je z njim po Parizu večkrat prevažal pomembneže, je povedal, da zavarovalnica vozila ni želela zavarovati in da si ga pri veliki hitrosti težko obvladal. "Krmiljenje ni bilo varno. Na napake sem prvič opozoril v začetku leta 1997, več mesecev pred Dianino smrtjo. Zame je bil to avto, ki ni bil varen,“ je izjavil in dodal: "Strah nas je bilo pri kateri koli hitrosti. Managerju sem povedal, da ga moramo prodati.“

Niso ga poslušali in nekaj mesecev pozneje je vozilo v roke dobil Henri Paul ...

Komentarjev 1
  • Toma 17:27 31.avgust 2021.

    Klasika! Dragocena nemška jaja rešena pred prešo. Le tega nisem vedel, da je v Franciji tudi po Balkansko ”razmišljajo” ;-)