Magazin > VIP
48 ogledov

Sobota postregla s kolonami

Konec dolenjske avtoceste v Pluski Žurnal24 main
Razmere v prometu, ki so na prvo avgustovsko soboto že tradicionalno kritične, se počasi umirjajo. Nasvet: na pot se odpravite zvečer ali ponoči.

Sobota prvega konca tedna v agustu, ki skupaj z drugim vikendom v omenjenem mesecu velja za prometno najbolj kritičnega, saj se ravno takrat na pot odpravi največ turistov, se ni izneverila stari tradiciji. Na slovenskih cestah so se pojavljale kilometrske kolone, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pa je bilo treba za prestop meje čakati tudi po več kot uro.

Najbolj kritično odseki

Cestni odseki, kjer lahko od zgodnjega dopoldneva do poznega popoldneva pričakujete navečje zastoje, so: Krvavi Potok– Kozina–Starod in Koper–Šmarje–Dragonja in Šentilj–Maribor–Ptuj–G ruškovje.

Zastoji po državi
Po zadnjih podatkih Prometnoinformacijskega centra na zastojev več ni, pač pa je zgoščen promet na štajerski avtocesti pred izvozom Ptujska cesta v smeri Maribora.

Na mejnem prehodu Dobovec je treba za vstop v državo čakati 20 minut, na mejnem prehodu Zavrč pa 35 minut.

V Lučkem do 25-kilometrska kolona
S hrvaškega avto kluba (HAK) sporočajo, da do povečanega prometa prihaja na cestah in avtocestah proti morju. Tako je na izhodu z avtoceste v Lučkem kolona vozil dolga  dva kilometra, čez dan pa so vozniki čakali v do 25-kilometrski koloni. Opozarjajo še na možnost občansih zastojev oziroma zgoščenega prometa na vpadnicah v večja jadranska mesta in na Jadranski magistrali.

 

 

Pogled v živo: Primorska avtocesta, cestninska postaja Log. Za osvežitev slike pritisnite tipko F5. © Promet.si

Pomoč na Hrvaškem

Če se nahajate na Hrvaškem in potrebujete pomoč na cesti, pokličite 987 ali 003851987. Za obvestila o stanju na cestah pokličite 00385/1/4640-800.

Težave tudi v Nemčiji, Avstriji in Italiji
Ob začetku počitnic na Bavarskem v Nemčiji se je predvsem pred predorom na avstrijski turnski avtocesti v prvi polovic dneva nabrala kolona vozil, dolga 35 kilometrov.

Vozniki so morali kar šest ur čakati v koloni, popoldan se je kolona vozil zmanjšala na 15 kilometrov. O zastojih in več kilometrskih kolonah so poročali tudi s severa Nemčije.

Mariskateri od devetih milijonov Italijanov, ki so se v soboto odpravili na počitnice, je obtičal več kilometrskih kolonah. Predvsem okoli večjih mestih in na prometnicah v smeri sever-jug je ob hkrati visokih poletnih temperaturah prišlo do zastojev, ki so prizadeli skoraj celotno severno Italijo.

V Franciji se je na ceste podalo pet milijonov avtomobilistov, do zastojev pa je prihajalo predvsem na jugu države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.