Magazin > VIP
58 ogledov

Sodišče razsodilo v prid Williama in Kate

princ William, Kate Middleton EPA
Francosko sodišče je danes prepovedalo nadaljnjo objavo ali prodajo spornih fotografij Kate zgoraj brez, ki so v zadnjih dneh razburkale svetovno javnost.

Britanski princ William in njegova soproga Catherine sta z današnjo razsodbo francoskega sodišča dosegla prvi pravni uspeh. Sodišče v kraju Nanterre pri Parizu je namreč po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes razsodilo, da bo morala revija Closer izročiti vse fotografije, ki jih poseduje, na katerih je cambriška vojvodinja, ki so jo fotografirali na skrivaj, ko se je sončila zgoraj brez. Vse fotografije bodo morali izročiti v 24 urah, poleg tega pa kraljevi družini izplačati še dva tisoč evrov. Za vsak dan zamude jim grozi deset tisoč evrov globe. Hkrati je sodišče prepovedalo tudi nadaljnjo objavo ali prodajo omenjenih fotografij.

Fotografije sta sicer medtem objavila že irski časnik Daily Star in italijanska revija Chi. Irski tabloid je sicer zaradi objave fotografij polgole vojvodinje že začasno odstavil urednika Michaela O'Kanea, razmišljali pa naj bi celo o ukinitvi časnika.

Neodvisno od današnje razsodbe pa se je danes hkrati začela preiskava glede kazenske ovadbe, ki jo je zaradi objave omenjenih fotografij podal kraljevski par.

 

Komentarjev 1
  • ancapomaranca 17:36 18.september 2012.

    zaradi dveh zizik so rasodili v nekaj dneh. Naša sodišča pa vlečejo po leta in leta veliko hujša kazniva dejanja....