Magazin > VIP
21 ogledov

Sodišče Spectorja obsodilo za umor

Pokojna Lana Clarkson in Phil Spector Žurnal24 main
Glasbenega producenta Phila Spectorja so znova spoznali za krivega za umor igralke Lane Clarkson. Tokrat so ga za kaznivo dejanje tudi obsodili, vendar sodnik še ni izrekel kazni.

Porota na sodišču v Los Angelesu je glasbenega producenta Phila Spectorja spoznala za krivega za umor igralke Lane Clarkson, ki je leta 2003 v njegovi vili podlegla strelni rani. Phil jo je ustrelil v usta, njegovi odvetniki pa so ves čas sojenja trdili, da je storila samomor. Tožilci na drugi strani so med drugim poskušali dokazati, da je Spector v preteklosti večkrat grozil ženskam, ki se niso vedle njemu po godu, in pri tem uporabljal strelno orožje. Sojenje je spremljala tudi Philova mlajša žena Rachelle Spector. Sodnik je izrekel odločitev sodišča in dejal, da mu štejejo v prid, da se je udeležil vseh zaslišanj v dveh sojenjih, vendar sta varnost in zaščita ljudi prednostni nalogi sodišča.

Vnovična obsodba
Ameriški glasbeni producent in tekstopisec je zaslovel v 60. letih prejšnjega stoletja. Pionir posebne tehnike snemanja, ki je temeljila na odmevu, je v svoji karieri sodeloval z glasbeniki, kot so: Tina Turner, John Lennon, George Harrison in skupina Ramones. Spector je bil znan po svojem ekscentričnem in obsesivnem vedenju. Za umor Lane Clarkson je bil že spoznan za krivega, vendar se je sojenje končalo nerazrešeno. Tokrat so ga za umor tudi obsodili, kazen bo sodnik izrekel v prihodnjih dneh. Do takrat bo Phil Spector v priporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.