Magazin > VIP
28 ogledov

Sodnica zavrnila tožbo Melanie Trump zoper britanskemu tabloidu

Melania trump Profimedias
Sodnica v Marylandu je zavrnila tožbo Melanie Trump zoper britanski tabloid Daily Mail.

Prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump je lansko leto vložila tožbo proti britanskemu rumenemu mediju Daily Mail, ker je objavil članek, v katerem so zapisali, da naj bi bila prva dama v 90. letih plačana spremljevalka.

Zoper britanski medij je Melania v Marylandu vložila tožbo in pri tem zahtevala odškodnino v vrednosti 150 milijonov evrov. Kot poroča The Independent, je okrajna sodnica v Marylandu tožbo zavrnila, ker naj ne bi bila pristojna za obravnavo primera, v katerega je vpleteno podjetje druge države. Odvetniki prve dame bodo tožbo ponovno vložili v New Yorku in še tam poskusili svojo srečo.

"Škodljive in zlonamerne laži"

Trumpov odvetnik Charles Harder je povedal, da so izjave avtorja članka stoodstotno neresnične in s tem tudi zelo škodljive za ugled prve dame Združenih držav Amerike: "Številne laži, med drugim tudi, da je bila gospa Trump spremljevalka še preden je spoznala svojega moža, so škodljive, zlonamerne in nezaslišane, zato škodo ocenjujemo na 150 milijonov dolarjev." Daily Mail je na svoji spletni strani zapisal, da zgodbe niso črpali iz drugih medijev, temveč iz knjige, ki je naprodaj tudi na spletu.

 
Komentarjev 2
  • Žirafa 23:16 04.februar 2017.

    Jaz bi pa vsem nepismenim prepovedala, da kjer koli javno objavijo svoje zmazke.

  • jozicamurn 17:39 04.februar 2017.

    Vsem tem liberalnim zmazkom od medijev za vsako laž, ki ni dokazana z argumenti bi napisala milijon eurov kazni, pa da potem vidimo širjenje neresnic in njihovo neobjektivnost, ko nimjo kaj pisati.