Magazin > VIP
268 ogledov

Sojenje Božičevi: sodnica pristranska?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pika Božič je danes zaradi domnevnega ponarejanja pogodb o odpovedanih nastopih sedla na zatožno klop. A sojenje so morali preložiti za nedoločen čas, ker naj bi bila sodnica pristranska.

Pika Božič bi se morala danes na sodišču zagovarjati zaradi domnevnega ponarejanja pogodb o odpovedanih nastopih, zaradi katerih naj bi izgubila najmanj 30 tisoč evrov zaslužka. Pevka se je na prejšnjem zaslišanju branila, da je za pogodbe skrbel takratni menedžer Drago Milankovič, ki pa je danes to tudi priznal.

 

Oprana krivde?

Povedal je, da je sklepal in urejal vse pogodbe v zvezi z nastopi, in pojasnil, da Pika s tem ni imela nič. Obenem pa je Milankovičev odvetnik zahteval izločitev sodnice, ker naj bi bila ta pristranska. Sojenje je zato preloženo za nedoločen čas.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Spomnimo. Po tem, ko je revija Nova objavila Pikine žgečkljive fotografije zgoraj brez, je pevka od podjetja Burda (zdaj Adria Media Ljubljana, d. o. o) zahtevala vrtoglavo odškodnino, ker na koncertih zaradi spornih fotografij in duševnih bolečin ni mogla nastopiti.

 

Adria Media ji je za duševne bolečine izplačalo pet tisoč evrov odškodnine, a je okrajno sodišče ugotovilo, da naj bi pevka v postopku predložila devet ponarejenih pogodb o odpovedanih nastopih, zaradi katerih naj bi bila leta 2005 ob 30 tisoč evrov. Pevka je zahtevek za odškodnino umaknila, a je tožilstvo spisalo obtožni predlog zaradi ponarejanja listin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.