Magazin > VIP
69683 ogledov

Šok na dobrodelnem koncertu Bepop in Dremelj, tega ni pričakoval nihče

dobrodelni koncert
Na srečo tokrat govorimo o pozitivnem šoku! Bepop in Rebeka Dremelj sta z razprodanim dobrodelnim koncertom v KD Franca Bernika osrečila ljudi, ki so jim poplave povzročile hude posledice, posebno presenečenje pa je čakalo družino, ki jim je Savinja vse odnesla.

Uničujoče poplave so zaznamovale številna življenja. Odnesle so avtomobile, delovno mehanizacijo, domove, niso pa odnesle srčnosti in empatije. Rebeka Dremelj ter Ana Praznik, Tinkara Fortuna in Alenka Husič, združene v trio Bepop, so ljubezen do glasbe zlile v dobrodelni koncert in z zbranimi sredstvi osrečile tiste, ki jim je povodenj povzročila neznansko škodo. Za vrhunec večera pa so uprizorile presenečenje in družini Krumpačnik, ki jim je Savinja odnesla vse, podarile popolnoma opremljeno mobilno skeletno hišo znamke NNIKAS podjetja Naravni pretoki.

"Že dlje časa smo snovale idejo, kako bi združile naš ustvarjalni izraz. Domislile smo se, da bi ob moji spremljevalni skupini lahko uprizorile koncerte po Sloveniji. Že vnaprej smo rezervirale datum v Domžalah, a ko se je zgodila naravna katastrofa, smo nemudoma sklenile, da bomo zbrana sredstva podarile v humanitarne namene. Še dve krasni ženski sta se priključili naši ekipi, Nikolina in Nevenka iz podjetja Naravni pretoki d.o.o. in porodila se je zamisel, da družini, ki so ji poplave uničile dom, podarimo čudovito mobilno hišo NNIKAS," nam je zaupala Rebeka, ki je presrečna, da je njihova neustavljiva ženska energija osrečila ljudi v stiski.

Izpoved mamice Špele Krumpačnik je grozljiva, saj je iz grozeče vode reševala dva mala otroka. Skoraj bi že obupala, če je ne bi komaj triletni sin spodbudil: "Mamica, na drugem koncu brega nas čakata sokec in sladoled." To jo je opogumilo, da se ni predala in rešila sebe ter svoja dva otroka. Mlada družina si je dobesedno z golimi rokami zgradila hišo. Celo opeko so izdelovali sami, zato je bolečina še toliko večja, saj jim jo je povodenj uničila do te mere, da je neprimerna za bivanje. Sedaj so primorano živeti v majhni sobici, kjer je odraščala Špela.

Sedaj so v trajno last dobili mobilno hišo, ki je opremljena. V njej bodo našli vse od pralnega stroja, do klime in celo toplotne črpalke. Vendar pa je širša zasnova dobrodelne akcije v tem, da bi v primeru, ko se bodo preselili v svoj varno obnovljeni dom, to hiško podarili naprej. Torej nekomu, ki ga bo rešila eksistencialnega bremena, s tem pa bo zaokrožila skrb za sočloveka, tako kot mora krožiti ljubezen.  

Špela Krumpačnik in Dominik Germelj solz sreče in neskončne hvaležnosti po koncertu nista skrivala. "Rebeka nama je zaupala, da za naju na koncertu pripravlja presenečenje, a sva mislila, da bo precej manjše. Na kaj takšnega nisva niti pomislila. Že tista prva pomoč, ki so nam jo ljudje ponudili po poplavah, je bila nekaj, česar enostavno nismo vajeni. Zdaj pa še tole. Mislim, da bova potrebovala nekaj časa, da bova dojela, kaj se je zgodilo. Ob pogledu na nov in prekrasen dom, v katerem bodo vsi imeli dovolj prostora, so se ji za trenutek zašibila kolena," prizna mlada mamica. 

Čustev po koncertu, ki si ga bodo zapomnile za vse življenje, niso skrivale niti dame iz skupine Bepop. "Ta koncert smo doživele drugače kot sicer, saj je bil izpoveden, izbrale smo tudi skladbe, s katerimi načeloma ne nastopamo in so na nek način na seznamu naših najljubših, med njimi je denimo skladba Prava pot. Dogodek je bil izjemno motivacijski, konec koncev je imel dobrodelno noto, poleg tega pa nismo polepšale le dneva eni družini, po mojem smo Za takšne stvari živimo!"

"Zavezana sem k temu, da sem dobra in da pomagam. Zdi se mi naravno, da vsi tako reagiramo, ko začutimo ali opazimo, da nekdo trpi. Svojo prisotnost v medijskem prostoru pa želim uporabiti tudi za to, da opozarjam na bedarije in podlosti, s katero se nekateri trudijo zasenčiti dobroto," pa je neposredna Rebeka. Med drugim se je dotaknila neljubega primera, ko je pri iskanju oškodovane osebe ali družine, ki bi varno zavetje našla v mobilni hiški, doživela izjemno neprijetnost. "Starejša gospa je ostala brez strehe nad glavo, zato smo jo želeli presenetiti z novim domom, a so bili njeni odrasli otroci mnenja, da se bo njihova mama počutila utesnjeno v njej, saj je bila pred katastrofalnimi poplavami vajena živeti na stotih kvadratih. Sprva sem mislila, da narobe slišim. Jaz bi kot mati dveh otrok in s štiričlansko družino z lahkoto dlje časa bivala v tako čudoviti hiši. Želim poudariti, da je nujno opozarjati tudi na negativizem, ker ta v hudi stiski, ki jo doživljajo ljudje, nima kaj iskati. Ob pogledu na srečne obraze pa lahko zagotovim, da je notranje zadovoljstvo neprecenljivo."

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:28 21.september 2023.

    Tale Dremeljca je kar faca. Z dobrimi deli pa še sama sebi reklamo dela.