Magazin > VIP
16015 ogledov

Španci na nogah: To sta si privoščili princesi

princesa Elena, princesa Cristina Profimedia
Španski dvor, ki je že nekaj časa na slabem glasu, ima novo težavo.

Tako kot drugje po Evropi se cepljenje proti covidu tudi v Španiji odvija zelo počasi. Nekateri pa se znajdejo ... 

Španski princesi Elena in Cristina sta svojo dozo že prejeli, in sicer v Abu Dabiju. Razburjenje je bilo po tem razkritju veliko. Proti princesama se je obrnilo tudi veliko ministrov, ki poudarjajo, da v Španiji še nekaj časa ne bi prišli na vrsto. Ministrica za gospodarstvo, Nadia Calviñ, je povedala, da bi morale še zlasti javne osebnosti, kot so člani kraljeve družine, v teh časih spoštovati protokol, ministrica za delo, Yolanda Díaz, pa je Elenino in Cristinino obnašanje označila za "nagnusno“ in spomnila, da v Španiji na cepivo čakajo še številni zdravstveni delavci, ki se vsakodnevno žrtvujejo za druge. 

Elena je v pismu medijem potrdila govorice. Cepili sta se, ko sta bili na obisku pri očetu, ki je po korupcijskem škandalu zapustil Španijo in živi v Abu Dabiju. Tam so jima ponudili cepivo, da bi lahko prišli do zdravstvenega potrdila, s katerim bi lahko nekdanjega kralja Juana Carlosa redno obiskovali. 

Oglasil se je tudi njun brat Felipe, ki sporoča, da ni odgovoren za dejanja svojih sester. Mediji poročajo, da se niti Felipe niti kraljica Letizia še nista cepila in da čakata, da bo na vrsto prišla njihova starostna skupina.
 

Komentarjev 2
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 14:37 04.marec 2021.

    To zatiranje svobode je postalo že hujše kot v komunizmu. Kdor se želi cepit in si sam plača bi moral imet možnost, da se cepi. Če je politika in država nesposobna, potem naj se ljudem dovoli, da sami poskrbijo zase.