Magazin > VIP
105 ogledov

Špela osvojila zlato kolajno

smučanje glasbenikov
1/6
Žurnal24 main
Pretekli konec tedna se je v Schladmingu odvijalo 21. svetovno prvenstvo glasbenikov, kjer so naši glasbeniki dosegli svoj največji uspeh in prvič posegli po zlatu.

Precej zahtevno veleslalomsko progo Planai Zielhong, kjer so pred tednom dni tekmovanje v svetovnem pokalu zaključili tudi najboljši svetovni smučarji, je najbolje obvladala naša Špela Osterc, članica Pihalnega orkestra Zarja iz Šoštanja. Pevec Tomaž Malešič pa je osvojil bronasto medaljo in tako dopolnil slovenski uspeh v Schladmingu. Legendarni slovenski country pevec Milan Pečovnik - Pidži je bil v skupni razvrstitvi šesti, v ekipnem delu pa je Slovenija zasedla odlično četrto mesto. Zdravko Geržina, vodja slovenske odprave, je bil izjemno vesel tega uspeha: "To je največji uspeh slovenskih smučarjev glasbenikov. Po sedemnajstih letih, kolikor sodelujemo na svetovnem prvenstvu, je to prva zlata medalja. Izjemno smo veseli tega uspeha."

Številna slovenska ekipa je na svojevrsten način, ob Avsenikovi golici, proslavila obe medalji. Bartl Gensbichler, vodja tekmovanja in nekdanji odličen avstrijski smučar, je pohvalil našo dobro razpoloženo ekipo: "Vsa ta leta ste bili ena najbolj simpatičnih ekip, vedno ste s seboj prinesli veliko dobre glasbe, volje in smeha. To medaljo ste si zares zaslužili," je dejal nekdanji mojster smuka iz Hinterglemma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.