Magazin > VIP
22 ogledov

'Spodbujala me je k laganju'

Nana Zeneli in Urša Hočevar nista sklenili pogodbe, torej ob morebitnem dobičku, Žurnal24 main
Včeraj je izšla knjiga Nane Zeneli Prekletstvo v zlati kletki, ki pripoveduje o delčku življenja Urše Hočevar (Čepin). Slednja je za zurnal24.si povedala, da jo je avtorica spodbujala k laganju.
 
 

Urša to povej drugače. Resnica ne velja, tudi jaz bi lagala.

Nana Zeneli med prepričevanjem

 

Na predstavitvi knjige Prekletstvo v zlati kletki smo avtorico Nano Zeneli vprašali, ali so v knjigi izmišljeni podatki ali gre za preverjena dejstva. Zenelijeva je odvrnila: "Če je lagala meni, je lagala tudi vam." Zato smo poklicali tudi Uršo Hočevar (Z Alešem Čepinom sta se pred kratkim ločila. op. p.) in jo vprašali, ali je lagala, kako je prišlo do sodelovanja in ali je sama prepovedala objavo knjige.

Vedeževanje iz kavne usedline  

Urša je pojasnila, da Nane Zeneli ni poznala. Nana jo je poiskala in se ji v času, ko se je pred očmi slovenske javnosti ločevala, približala in v njej vzbudila zaupanje. Nana si je menda vedževala iz kavne usedline, kjer je videla črku U, kar naj bi simboliziralo Uršino ime. S tem je Uršo prepričala, da je to znamenje, da "sta nekako povezani" in mora Urši pomagati. Prepričala jo je, da mora Urša o svojih občutkih napisati knjigo. "Mislila sem, da bo to ljubezenska zgodba, s to knjigo sem želela naresti vtis na Aleša," je Urša pojasnila. 

Nana je pogovore z Uršo snemala, potem pa je diktafon ugasnila in dejala: "Urška to povej drugače, resnica ne velja. Tudi jaz bi lagala. Lagala bi tudi na sodišču, če bi bilo treba. Prepričala bi se, da bi sama sebi verjela," je Nana poskušala vplivati na Urško, da bi bila zgodba bolj zanimiva. Nato pa je Nana Urši predstavila svoje ideje, kako bi skupaj obogateli na račun Aleša. Uršo je spraševala, kam Aleš zahaja, s kom vse se druži, da bi ga kje zasačili, ga izsiljevali in si kasneje delili denar. To pa je bilo za Uršo preveč in hkrati znak, da nekaj ni vredu.

 

Zahvalni govor v prvi osebi

Zgodba in zahvala sta napisana v prvi osebi. "Nikomur se nisem zahvalila, saj nisem dovolila objave knjige." O morebitni tožbi pa je povedala: "Ja, nekaj bo treba ukrenit." 

" Nobene pogodbe nisem podpisala"
Urša je pojasnila, da sta z Nano sklenili dogovor, ne pogodbe. Sam dogovor je Urša podpisala v nenavadnih okoliščinah, ob eni uri zjutraj, v enem izmed lokalov, kjer sta se dobivali. "Z Nano sva podpisali poslovni dogovor, ne pogodbe. V poslovnem dogovoru je bilo zapisano, da so slike moja last, vendar slike objavljene v knjigi niso moja last, temveč last Adriamedie."

Urša je za zurnal24.si povedala, da so "nekateri podatki zapisani v knjigi resnični, nekateri izmišljeni in nekateri prilagojeni".  Aleš Čepin je poskušal preprečiti objavo knjige in ji (Nani Zeneli op. p.) za ure snemanja pogovorov ponudil 2000 tisoč evrov. "To je premalo, hočem desetkrat več," je odvrnila Nana. Urša je bila zgrožena, že za 4 ure snemanja pogovorov je 2000 evrov preveč. Aleš ji je sicer dejal, da gre za laži in Nana mu je odvrnila: " Vem, ampak mene zanima samo denar."

Na vprašanje, ali sta v tem (objavi knjige in nesporazumu glede objave op. p.) z Nano na istem bregu in gre znova za medijsko publiciteto, je odgovorila: "Ne.To je že preveč bolano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.