Magazin > VIP
1476 ogledov

Spori na danskem dvoru: Princ noče biti pokopan ob kraljici

kraljica Margrethe, princ Henrik
Danski princ Henrik ostro napadel ženo, kraljico Margrethe.

Da Danskem že nekaj dni razpravljajo o zakonu svoje kraljice Margrethe. Njen mož Henrik je namreč izjavil, da ne želi biti ob njej pokopan, ker se ne počuti enakovrednega. Dvor je v uradni izjavi za javnost sporočil, da bo kraljica moževo željo spoštovala, danska javnost pa je nad prinčevo izjavo ogorčena. To bi bilo namreč prvič v zgodovini, da bi kraljevi par ležal v ločenih grobovih.

Princ Henrik, ki je ob upokojitvi odložil kraljevi naziv, se trenutno nahaja na počitnicah v Franciji, kjer ga je ujel novinar revije Se og Hør. 83-letnik mu je povedal, da ga ima kraljica za norce. Njena odločitev, da bo kraljica, ga sicer ne moti, ampak kot človek bi morala po njegovem mnenju razumeti, da sta kot mož in žena enakovredna. Princ je še povedal, da mu kraljica ne izkazuje spoštovanja, ki si ga zasluži, in dodal, da se imata rada, a da ga je pustila na cedilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.