Magazin > VIP
69 ogledov

Športničin pepel raztresli po Sočiju

Sarah Burke EPA
Mož pokojne smučarke prostega sloga Sarah Burke je njen pepel raztresel v bližini olimpijske vasi v Sočiju.

Od smrti kanadske smučarke prostega sloga Sarah Burke sta minili že dve leti, a lepotička še dolgo ne bo pozabljena. Januarja 2012 je med treningom tako nesrečno padla, da si je hudo poškodovala glavo. Devet dni pozneje je 29-letnica umrla.

Nanjo so se spet spomnili v Sočiju, kjer so se včeraj končale zimske olimpijske igre. Nekateri smučarji prostega sloga so želeli na svojih čeladah nositi napis, s katerim bi se poklonili mrtvi kolegici, a jim je to olimpijski komite prepovedal. To je verjetno tudi razlog, da kanadski trener Trennon Paynter in mož pokojne športnice Rory Bushfield komiteja nista vprašala, ali dovoli, da se Sarahin pepel raztrese v bližini olimpijske vasi.

"Z Roryjem sva kar lep čas razmišljala o tem, da bi Sarah pripeljala na olimpijske igre. Sklenila sva, da pepel vzameva s sabo in ga porazdeliva po olimpijski vasi. Če nama bo uspelo, tudi po snežnem žlebu," je povedal Paynter.

Kot se je zdaj razvedelo, jima je uspelo. Pepel sta raztresla po snežnem žlebu, ki leži v bližini olimpijske vasi, in tudi po nekem hribčku. "Šlo je za zelo intimen trenutek, zato ga nisva obešala na veliki zvon. Vseeno nama je bilo, da kršiva pravila," je izjavil Paynter in dodal: "Občutek, da je tudi Sarah del teh iger, je enkraten." 

Trener pa je s Sarah na teh igrah doživel še en zelo lep trenutek. "Med prvim treningom, ko sem se spustil po smučišču, sem imel njen pepel pri sebi. Vem, da si je Sarah želela spusta po olimpijski stezi, in to željo sem ji uresničil."

Burkova, ki se je ukvarjala tudi z manekenstvom, je bila najboljša tekmovalka v supersnežnem žlebu, saj je kar štirikrat zmagala na X-igrah, leta 2005 pa je v finski Ruki postala tudi svetovna prvakinja v snežnem žlebu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.