Magazin > VIP
199 ogledov

Spoznajte najlepše sosede

Dekleta vidijo v tekmovanju priložnost za nova poznanstva.
1/15
Žurnal24 main
V ljubljanskem bovling centru Arena Vodafone live so se predstavile finalistke izbora za Lepo sosedo 2008. S tem se začenja sklepni del izbora, ki pod okriljem tednika Hopla poteka že enajsto leto.

Finalistke se bodo za naziv Lepa soseda 2008 potegovale 25. novembra v Hotelu Slovenija v Portorožu. Na prireditvi bodo razglasili Lepo sosedo, prvo in drugo spremljevalko ter najbolj fotogenično finalistko. Zmagovalke čakajo privlačne nagrade, najlepša pa bo za eno leto dobila avto Mazda 2.

Dekleta v starosti od 17 do 24 let tudi tokrat prihajajo z različnih koncev Slovenije. Med finalistkami so: Maša Cvetkovič, Ines Draganovič, Meri Dulič, Joana Jurgec, Patricija Mavrič, Mojca Mitev, Barbara Mušič, Renata Pivaševič, Melisa Ramdedovič, Marika Savšek, Sonja Vujič in Klara Vrbnjak (ta na predstavitvi ni bila prisotna).

 

Drugačno tekmovanje

"Zmagovalke ne določa zgolj klasična zunanja lepota. Iščemo tudi dekleta, ki so komunikativna in imajo človeške kvalitete. Da je ženska lepa predvsem zaradi svoje pameti in razgledanosti," je za zurnal24.si povedal Matjaž Kranjec.

Nataša Čampelj, vodja projekta Lepa soseda, je za zurnal24.si povedala, da sama nima favoritinje za zmagovalko. Dekleta se javnosti predstavljajo celo leto in šele mesec dni pred tekmovanjem naredijo predizbor 12 finalistk. Takrat jih tudi pobližje spoznajo. "Opazila sem, da so dekleta vsako leto bolj ambiciozna, a vseeno ni opaziti rivalstva, temveč se med njimi spletejo lepa prijateljstva," je še dodala.

Matjaž Kranjec, namestnik odgovornega urednika Hopla, se je pošalil: "Zdi se mi, da so dekleta vsako leto mlajša, mogoče zato, ker sem jaz vsako leto starejši."  Opazil je, da se iz leta v leto povečuje število svetlolasih deklet. Sam nima favoritinje in priznal je, da vsako leto napačno predvideva, katera bi bila lahko zmagovalka.

Med nekdanjimi zmagovalkami je izpostavil Nežo Marolt (2005), za katero pravi, da je izredno razgledano dekle in so že v predizboru vedeli, da bo zagotovo visoko uvrščena. Zdaj so ponosni nanjo, da se je izkazala tudi kot novinarka in voditeljica. Tudi Katja Majhenič (2006) je bila uspešna, predvsem pa je veliko delovala na področju sociale.

O ideji tekmovanja za najlepšega soseda je povedal: "Enkrat smo že poskusili, vendar smo to misel opustili. Mislim, da je to bolj odvisno od ženskega občinstva in ženskih bralk, če bodo dale pobudo za tovrstno tekmovanje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.