Magazin > VIP
11701 ogledov

Spremembe na dvoru: Albert Charlene s tem "ponižal"

charlene, albert Profimedia
Začel operacijo "čiste roke" in odstavil Charleninega prijatelja.

Monaška kneževina stoji pred veliko spremembo in Albert posledično pred največjo krizo svoje vladavine. Zaradi sumov korupcije je začel z operacijo "mains propres" (čiste roke, op. avt.) in se ločil od nekaterih tesnih sodelavcev. V pogovoru za Le Figaro je izjavil: "Ko je zaupanje izdano in ni odgovorov na moja vprašanja, je treba sprejeti določene odločitve. Moja naloga je, da zaščitim institucije kneževine."

Preden je sprejel odločitve, se je posvetoval s sestrama, Caroline in Stephanie. "Seveda, saj se to tiče tudi njiju. Vedno se dogovarjamo, še zlasti takrat, ko je v igri družinsko premoženje." Charlene Albert ni omenil niti z eno besedo. "Kakšno ponižanje," piše nemška revija Bunte, ki ogorčeno ugotavlja: "Namesto, da bi se zahvalil ženi, da mu v tem težkem času stoji ob strani, je v ospredje postavil sestri. Zdi se, da so jo izključili, čeprav je bil ob službo tudi njen osebni svetovalec."

Jeseni 2021 so se na spletu pojavili dokumenti o korupcijah na trgu nepremičnin, ki so vrgli slabo luč na Clauda Palmera, upravitelja družinskega premoženja, in odvetnika Thierryja Lacosta, dolgoletnega prijatelja kneza Alberta. Ta je svoje sodelavce doslej vedno branil. "Obsojam to obrekovalno in anonimno kampanjo lažnih govoric in klevetanja, usmerjeno proti številnim uradnikom kneževine," je tistega leta povedal.

Palmero, ki je sodeloval že z Albertovim očetom, je bil eden najvplivnejših mož kneževine, ki je še zlasti Charlene vedno stal ob strani. Ko je bila zaradi zdravstvenih težav ujeta v Južnoafriški republiki, je poskrbel za njeno dobro oskrbo. Sodelavec, ki je večkrat pokazal, kako predan je družini Grimaldi ... Nič nenavadnega, da je Albert do zadnje sekunde dvomil v njegovo krivdo. 

 

 

Komentarjev 6
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:28 23.julij 2023.

    S temi kraljevinami in kneževinami je itak kar naprej eno sr_nje. Se čudim, da folk to tolerira.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:26 23.julij 2023.

    "Charlene Albert ni omenil niti z eno besedo. "Kakšno ponižanje," piše nemška revija Bunte, ki ogorčeno ugotavlja: "Namesto, da bi se zahvalil ženi, da mu v tem težkem času stoji ob strani, je v ospredje postavil sestri." Pri nemški reviji ...prikaži več očitno ne upoštevajo dejstva, kar se vladavine Monaca tiče, da so Albert II, Stephanie in Caroline dedna linija rodbine Grimaldi in ta že 700 let vlada Monacu. Albertova žena Charlene Wittstock je "le" prišlek v rodbino in prišleki lahko včasih tudi odidejo!?

  • Plavi-mil 11:53 23.julij 2023.

    Saj ona ni spodobna razmišljati o financah, še sebe ne more porihtati, ženska je psihična bolnica, lepo ali grdo in žalostno.