Magazin > VIP
14554 ogledov

Srhljiva animacija: Tako se je zgodila nesreča, v kateri je umrla filmarka

Halyna Hutchins Profimedia
Družina nesrečne direktorice fotografije toži Aleca Baldwina.

21. oktobra je med snemanjem filma Rust v Novi Mehiki umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins, ki je dočakala le 42 let. Nenamerno jo je ustrelil Alec Baldwin, ki je vadil prizor s pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji. Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, je pištola vsebovala pravi naboj, ki je najprej zadel 42-letno mamo sinčka, nato pa je kroga v ramo ranila še režiserja Joela Souzo.

Odvetniki nesrečne filmarke so sedaj proti Alecu Baldwinu sprožili tožbo zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti. Baldwin je namreč tudi en od producentov filma. Že pred nesrečo naj bi se več članom ekipe pritožilo zaradi nevarnih delovnih razmer. Njihove pripombe so menda ignorirali. "Veliko ljudi je krivih, a gospod Baldwin je tisti, ki je držal orožje. Če ne bi ustrelil, ne bi umrla," je povedal zagovornik družine Brian Parish. Obenem so objavili animacijo nezgode, ki je zahtevala življenje 42-letnice. "Zadelo me je," naj bi rekla Halyna, Souza pa je za njo zakričal od bolečine. 

Baldwinu med drugim očitajo, da revolverja ni prejel iz rok orožarke, ki je bdela nad produkcijo, prav tako bi moral sam pregledati orožje in naboje. Tega ni storil. Poudarjajo tudi, da standardi filmske industrije velevajo, da igralec v nikogar ne sme uperiti pištole. 

Komentarjev 3
  • Toma 12:51 16.februar 2022.

    Ko ga zagledam v filmu se avtomatično spomnem na ta umor.

  • Christy_Webb 11:43 16.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎