Magazin > VIP
40 ogledov

Stallone razburil Ruse

Sylvester Stallone FameFlynet
V Sankt Peterburgu razstavljajo Stallonejeva slikarska dela.

Ruski državni muzej v Sankt Peterburgu je danes odprl razstavo abstraktnih slik, ki jih je ustvaril nihče drug kot junak ameriških akcijskih filmov Sylvester Stallone. Gre za retrospektivo, ki so jo poimenovali Sylvester Stallone. Art. 1975-2013, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtor je izrazil upanje, da bodo njegova dela publiki všeč in dodal, da bi svoje življenje, če bi imel možnost, raje posvetil slikanju in kiparjenju kot nastopanju v akcijskih uspešnicah.

Medtem ko so v muzeju umetnost 67-letnega Stalloneja pohvalili, so mnogi v Rusiji nad odločitvijo za takšno razstavo ogorčeni, ker je na platnu upodobil protiruskega junaka Ramba. Drugi menijo, da je prostor v muzeju dobil le zaradi svoje filmske slave. Igralec, ki je pred odhodom v svet filma študiral umetnost, jim odgovarja: "Če je moj obisk za nekatere izziv, pa naj bo tako." Direktor muzeja Vladimir Gusev pa dodaja: "To je resničen umetnik. Ruski muzej ne razstavlja šibkih umetnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.