Magazin > VIP
76081 ogledov

Ste videli Karlove roke? To o njegovem stanju pravi zdravnik!

princ charles Profimedia
Bi nas moralo zanj skrbeti?

Po smrti kraljice Elizabete II. je vsa pozornost usmerjena v novega poglavarja monarhije - kralja Karla III. Po spletu je zaokrožilo ogromno njegovih fotografij in javnost je opazila, da ima kralj otečene prste. 

To stanje se vleče že nekaj let. Iz njega se je pred desetimi leti celo sam pošalil, ko je izjavil, da njegovi prsti spominjajo na klobaso. Dr. Gareth Nye pravi, da je vzrokov za ta pojav lahko več. "Edem je stanje, pri katerem telo začne zadrževati tekočino v udih, običajno v nogah in gležnjih, pa tudi v prstih, zaradi česar ti otečejo," je povedal. Ženske so bolj nagnjene k pojavu edemov kot moški, saj to stanje povzroča progesteron, zato imajo nekatere ženske tik pred menstruacijo zabuhle gležnje. Do edemov pride tudi po dolgem sedenju. Otekle prste in noge so pri Karlu opazili že večkrat, ponavadi po daljših potovanjih. 

Drugi razlog bi lahko bil artritis, ki je pogosta bolezen pri starejših od 60 let. "Pogosto prizadene tri glavna področja v roki – sklep palca ali enega od sklepov prstov. Prsti običajno postanejo togi, boleči in otečeni in čeprav zdravila lahko pomagajo pri bolečini, lahko oteklina ostane," je povedal zdravnik. Otekle prste pa lahko povzročijo tudi prehrana z veliko soli in zdravila za visok krvni tlak. 

Komentarjev 9
  • Avatar oven
    oven 07:07 14.september 2022.

    To so od dela zgarane roke.

  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 17:34 13.september 2022.

    Ma kaj bluzite, to je zdrav in vitalen mladenič, rosnih 73 let.

  • Boris 15:40 13.september 2022.

    Take prste ima že 10 let ali več.