Magazin > VIP
24415 ogledov

Stečaj: Ta napaka je bila usodna za imperij Jamieja Oliverja

jamie oliver
To pravijo strokovnjaki.

Včeraj je odjeknila vest, da je veriga britanskih restavracij kuharskega zvezdnika Jamieja Oliverja zaradi finančnih težav pristala v insolvenčnem postopku. Za njegovo izvedbo je Oliver izbral družbo KPMG, od koder so sporočili, da bodo zaprli 22 od 25 restavracij na Otoku, brez dela pa bo ostalo okoli 1000 ljudi.

Kulinarični ocenjevalci in strokovnjaki pravijo, da so se restavracije znašle v težavah, ker so hrano srednjega cenovnega razreda prodajali po previsokih cenah. Kot piše Daily Mail, se Oliverjeve kuharske knjige lepo prodajajo, njegove televizijske oddaje so gledane, hrana v njegovih restavracijah pa teh visokih standardov ni dosegala.

Kritičarka Marina  O'Loughlin je izjavila, da bi ji morali plačati, da se še enkrat usede za mizo v Jamie's Italian v Londonu, tržna analitičarka Fiona Cincotta pa trdi, da so bile cene menija previsoke za hrano srednjega cenovnega razreda, hrana pa premalo razkošna, da bi se lahko primerjala s hrano, ki jo ponujajo v bolj ekskluzivne restavracije.

Oliver pa za svoje težave krivi brexit, a težave so se začele že pred več kot enim letom … Svojo blagovno znamko je izrabil za dvig cen, na žalost pa je pozabil na kakovost, pravijo strokovnjaki.

H kolapsu so verjetno pripomogle slabe ocene na spletu in različne aplikacije za dostavo hrane.

Eden od zvezdnikovih zaposlenih pravi, da se je zgodba začela obetavno in da so restavracije veljale za nekaj posebnega, za lokale, kamor zahajajo zvezdniki. Čez čas pa se je to sporočilo izgubilo, saj so restavracije začeli množično odpirati po celi državi, celo v manjših krajih in vaseh.

"Postalo je preveč skomercializirano. Bil sem pod pritiskom, da sem stranko hitro posedel in postregel, da so lahko tudi hitro odšli. Zakaj bi plačal več kot 100 funtov in imel pri jedi občutek, da se mudi? V tem primeru lahko greš tudi v McDonalds,“ pa je povedal neki drugi zaposleni v Oliverjevi gostilni.

Oliver je sicer za skupino v luči vse večje konkurence na tem segmentu trga že nekaj časa iskal kupca, potem ko so prihodki verige Jamie's Italian samo lani upadli za 11 odstotkov, nad gladino pa jo je zvezdnik ohranil le s finančno injekcijo v višini 13 milijonov funtov (okoli 15 milijonov evrov).

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 5
  • doropolje17 04:26 23.maj 2019.

    Pa se en bine ki bi rad prodaju jajce na oko za specialiteto.

  • doropolje17 04:24 23.maj 2019.

    Ajajaj bine. Tak je ce se gre samooklicani šef majstra. Neki je neki drugo je pa drugo. Gdo bo pa jedu dunajca za 30eur. 🙄🙄

  • Avatar Irgimonsa
    Irgimonsa 01:34 23.maj 2019.

    Ali veš, kje lahko najdeš žensko za eno noč? > > > > www.Sexcoss.Com