Magazin > VIP
96 ogledov

Štern bi kot predsednik ukinil parlament

Artur Štern Youtube
Razvpiti Artur Štern je v okviru svoje napovedane predsedniške kandidature posnel filmček – Predsedniški memorandum, v katerem je povzel svoj program in ga objavil na Facebooku. Tokrat naj bi mislil resno.

Artur Štern je sicer že nekaj časa govoril o tem, da se bo letos podal v boj za predsedniški stolček, sedaj pa je svojo kandidaturo še dodatno podkrepil z objavljenim programom pod naslovom Predsedniški memorandum na svojem Facebook profilu. V skoraj 18-minutnem filmčku tako goli Štern, pokrit le z brisačo čez intimne predele razgali tudi svoj idejni program v petih točkah, ki ga je, kot pravi, napisal v eni uri, v glavi pa nosil leta in leta, celo desetletja.

Če na kratko povzamemo, Arturja zelo skrbi za najmanj privilegirane, se pravi bolne, stare, brezposelne, itd. Po njegovem mnenju bi morali tako najbogatejši ("ki imajo toliko denarja, da ne vedo, kam z njim") darovati večino svojega denarja, ki bi se potem porazdelil. Poleg tega se zavzema tudi za prevrednotenje sedanjega sistema. "Denar ni več cilj, je samo sredstvo. Bogat ni tisti, ki ima denar, ampak tisti, ki da čim več od sebe. Če bi bil denar pravilno razporejen, na svetu ne bi bilo ne žeje, ne lakote, ne revščine,“ je prepričan razvpiti doktor znanosti, ki poudarja enakost za vse, tudi v politiki. Zato bi ukinil ne le politične stranke, ki bi sicer, kot pravi, lahko še naprej delovale kot društva ali kaj podobnega, ampak tudi parlament. Politika je po njegovem mnenju namreč popolnoma nepotrebna stvar. Namesto tega predlaga uvedbo "vladavine modrijanov", se pravi modrih ljudi, ki so v življenju nekaj dosegli in ki jim ni mar za denar.

Za legalizacijo prostitucije

Njegov program med drugim vsebuje tudi idejo legalizacije prostitucije, ki je po njegovem mnenju že tako prisotna v oglasih in prek telefonskih klicev. "Naivneži brez veze zapravljajo denar, namesto da bi šli konkretno na neko cipo v javno hišo in bi bil mir," je prepričan. Štern je sicer znan tudi po svoji ljubezni do žlahtne kapljice, zato ne čudi, da se je dotaknil tudi reševanja problema alkoholizma v Sloveniji. In kako se ga loti? V prvi vrsti z ukinitvijo Kebrovega zakona, saj ne razume, zakaj si ne bi smel človek kupiti po deveti uri zvečer na bencinski črpalki pločevinke piva. "To se mi zdi policijska država,“ nasprotuje temu. Poleg tega ga v Sloveniji moti, da vinjene osebe ne smejo voziti. Verjame namreč, da bi se moralo človeku, ki se počuti dovolj sposobnega za vožnjo to dopuščati, razen seveda če "zganja piz***. Če vinjen človek povzroči nesrečo in napiha, potem je pa nujno zelo, zelo kriv,“ je prepričan.

Štern je sicer kandidiral za predsednika že pred petimi leti, leta 2007, vendar je zatem umaknil svojo kandidaturo, češ, da je šlo le za nek poskus. Tokrat trdi, da gre zares in pojasni tudi svoje včasih nekoliko bizarno vedenje. "Zakaj hodim takšen naokrog, se vedem popolnoma spontano, celo pijančujem in zganjam kozlarije? Zato ker sem enostavno človek, ki se ne spreneveda, ampak sem takšen, kot sem. S tem širim sporočilo, neko zavest, da je dobro biti to, kar si." Kaj pravite, mu bo uspelo izpeljati svojo kandidaturo?

Komentarjev 4
  • dd 10:40 26.julij 2012.

    Prav res bi morali ukiniti prodajo alkohola, ker samo Šterna se pogleda pa je vse jasno.

  • Lavdan 13:42 17.junij 2012.

    In kdo še gleda ali posluša tega izgubljenega pijančka.

  • Janko Kotnik 17:30 16.junij 2012.

    Vsak dan objavljamo mnenja ogabnih politikov, slabš od tistih ni...