Magazin > VIP
14251 ogledov

Stojan Auer: To, kar trenutno spremljam po nacionalni televiziji, je resničnostni šov

Stojan Auer je po 30 letih od začetka oddaje Poglej in zadeni povedal to.

Letos mineva že trideset let od tedaj, ko je na nacionalni televiziji luč sveta ugledala oddaja Poglej in zadeni. Z njo pa je Stojan Auer postal najprepoznavnejši televizijski obraz tistega časa. Sprva so oddajo snemali v studiu na Teznem, sledila je selitev snemanja v mariborsko kazinsko dvorano, zatem pa se je snemanje odvijalo v različnih dvoranah po Sloveniji. Poleg same oddaje Poglej in zadeni je znotraj nje dobila posebno mesto tudi rubrika Zvezdni prah, ki je dala možnost že uveljavljenim glasbenim imenom ter tudi tistim mlajšim še neuveljavljenim, da se predstavijo širši javnosti in s tem dobijo priložnost za delo v glasbeni industriji.

Kako na tisto obdobje Stojan Auer gleda danes in kaj si želi za v prihodnje?

"Obdobje oddaje Poglej in zadeni je bilo obdobje, ko je bila Slovenija na zemljevidu svetovnih zvezd. Takrat smo gostili svetovno znane zvezde, kot so: Take That, Backstreet Boys, Justin Timberlake, The Kelly Family, Caught in the Act, Janet Jackson, DJ Bobo, The Kelly Family ... Žal mi je, da se trenutno nič ne dela, kar je žalostno. Trenutno so samo licenčne oddaje, kot da nima nihče pameti, da naredi kaj novega."

Pa bi se Stojan Auer lotil znova tovrstnega podviga, če bi dobil priložnost? "Najverjetneje bi sprejel, če bi bili ustrezni pogoji. Bile so ponudbe za oddaje v studiih, a to ni to. Ali se nečesa lotiš in izpelješ, kot je treba, ali pa se raje ničesar ne lotevaj. To, kar trenutno spremljam po nacionalni televiziji, to je resničnostni šov s samim s seboj, namesto da bi se ukvarjali z ustvarjanjem dobrih, novih oddaj. Oddaje, ki je sama sebi namen, raje ne delam."

A če bi se nekako uspelo organizirati in ustrezno izpeljati oddajo Poglej in zadeni, ki bi bila posvečena 30-letnici "rojstva" te oddaje, bi tudi Stojan Auer bil najverjetneje pripravljen stopiti znova na oder med tisto znamenito uvodno glasbeno špico: "To je ta noč, ki daje moč, spet med vami smo vsi..."

Komentarjev 2
  • jakec1575 23:44 09.oktober 2022.

    Stojadin ima se neke mio nemskih mark za pojasnit. A v nedeljo se ni cel dan prenosa maše?? Moji faraoni, alora pridm vec ksno.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:39 09.oktober 2022.

    Zdaj je višek zabave v petek zvečer kjer en švab skače kot kaka žaba po odru in misli da je oddaja zaradi njega. Poden!