Magazin > VIP
67 ogledov

Strah pred koncertom in okužbo

"Hrana, klimatska naprava, bacili in vreme. Pevci se lahko okužimo z marsičim." Žurnal24 main
Veliki tenor. José Carreras je danes za dobrodelno dražbo prispeval tri predmete.

"Seveda sem nervozen, ljudje pričakujejo določen standard in to je pritisk," je na današnjem sprejemu v enem izmed ljubljanskih hotelov o predkoncertni tremi dejal José Carreras.

 

Zvezdniške zahteve
Oprema slačilnice: veliko ogledalo, vlažilnik zraka, pet velikih belih brisač, zasebni toaletni prostori s tekočo toplo in hladno vodo ter pianino ali klaviature. Zaželena je tudi cvetlična dekoracija, vendar rože ne smejo oddajati močnega vonja (take so na primer lilije) ali vsebovati peloda. Hrana in pijača: osebje mora med drugim imeti na voljo šest steklenic negazirane mineralne vode evian ali vittel, šest pločevink osvežilnih pijač, pomarančni sok, bombone tipa ricola swiss herbal, sadno košaro in osvežilne robčke.

Španski tenorist, ki bo jutri nastopil v Areni Stožice, je na dogodek prišel šele po uri in pol in nekoliko razočaral tiste, ki so ugibali, ali bo "katero tudi odpel".

Dobrodelni Carreras

Je pa zato Carreras, ki se je v preteklosti zdravil zaradi levkemije, za včerajšnjo dražbo, na kateri so zbrali 24.600 evrov in jih podarili za hematološki laboratorij na pediatrični kliniki, prispeval tri predmete.

 

Partituro arije iz Verdijeve opere Luisa Miller, šal, ki ga je leta 2008 nosil na koncertu v londonski Royal Albert Hall, in svoj portret slikarja Franca Gučka.

 

Brez klasike ne gre

Sicer pa večer, na katerem so prevladovali gostje iz sveta gospodarstva, vendarle ni minil čisto brez klasične glasbe.

 

Violončelist Bernard Brizani, ki je nastopil ob klavirski spremljavi, pa je bil zaradi ignoriranja publike verjetno nekoliko razočaran.

 

A kot je povedal, je toliko bolj vesel, da je spoznal umetnika, ki spada v sam vrh klasične glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.