Magazin > VIP
32 ogledov

Študenti jezni zaradi princa Williama

princ William Reuters
Vojvoda William na Univerzi v Cambridgeu ni dobrodošel.

Na princa Williama kritike ne letijo pogosto, zato je bil nad javnim zgražanjem, ki ga je bil deležen zaradi študija na Cambridgeu, verjetno zelo presenečen.

"Sramota za Cambridge. Pogoj za študij je odličen uspeh pri treh predmetih (A+AA),“ je v kolumni za The Guardian zapisala nekdanja študentka Univerze v Cambridgeu Melissa Berill in dodala, da je odločitev univerze "žalitev za vse študente", ki so prestali sprejemne izpite.

William bo na univerzi deset tednov študiral menedžment na področju agrikulture. Ko bo njegov oče kralj, bo namreč prevzel Cornwall, kjer je poljedelstvo glavna panoga. Sprejeli so ga, četudi je na srednji šoli v Etonu dosegal le povprečne rezultate in se je moral – tudi zaradi ocen – vpisati na malo manj prestižno Univerzo v St. Andrewsu na Škotskem.

Na Willa se je spravil tudi študentski časopis The Tab, ki je namigoval, da je imel "povprečni princ“ srečo. Univerza ga je namreč morala sprejeti, saj je njegov oče oddelku za agrikulturo daroval lep kupček denarja.

Nekateri pa so se Williamovega prihoda kljub temu razveselili. "To so zelo razburljive novosti. Požvižgam se na Kate in otroka. Zapeljala ga bom. Sovražili me bodo, kot so sovražili Camillo,“ je za časnik izjavila študenta Clare. Imela bo težko delo. William se bo namreč vsak dan vozil domov k ženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.