Magazin > VIP
23 ogledov

"Sva nekaj posebnega"

Amadea psička Bora
1/5
Žurnal24 main
16-letna Amadea in njena psička Bora sta s svojim nastopom v oddaji Slovenija ima talent navdušili žirijo in publiko ter si prislužili vstopnico za naslednji krog.

Kakšni so bili občutki pred in po nastopu?
Pred nastopom sem imela tremo. Bala sem se, da nastop ne bi uspel, ker sem imela poškodovano nogo. Po nastopu pa sem bila zelo vesela, ker nama je uspelo in me je Bora poslušala.

Si zadovoljna z nastopom? Se ti zdi, da bi lahko bili še boljši?
Z nastopom sem zadovoljna, mislim pa, da bi bil lahko še boljši. Če ne bi imela poškodovane noge, bi se lahko več gibala in več pokazala. Za nastop sem vadila približno pet dni.

Kako dolgo trenirata z Boro?

Boro sem dobila, ko je bila stara dva meseca. Trenirava približno dve leti vsak dan, najini treningi, ki se odvijajo na prostem, pa trajajo okoli dve uri. Prve inštruktorje sva imeli v Sloveniji, sedaj pa jih imava tudi v tujini.

Slovenija je navdušena nad vajino točko, ki sta jo pokazali v oddaji. Kaj še znata?
Ukvarjava se tudi z agilityjem in s pašo ovac, včasih pa Bora malce zapleše. Z Boro sva tudi terapevtski par pri Tačkah pomagačkah, kjer lahko s svojim nastopom razveseliva otroke.

Lani je na nemškem talentu zmagal moški, ki je prav tako nastopil s psičko, terierko Prima Donno. Se ti zdi, da imaš dobre možnosti za zmago in zakaj?
Zdi se mi, da imava z Boro dobre možnosti, saj je bila najina točka atraktivna, obvladava pa še razne trike. Mislim, da sva nekaj posebnega.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Kaj bi naredila z denarjem, če bi zmagala?
Z denarjem bi pokrila stroške tekmovanj, ki jih moramo plačati sami. Na večino tekem z Boro ne moreva iti, ker nimamo dovolj denarja. Odšla bi tudi na svetovno prvenstvo v Ameriko, poleg tega pa bi si ogledala kakšno znamenitost in mesta.

Kaj je vajin največji uspeh do zdaj?
Najin največji uspeh je zmaga na evropskem prvenstvu 2008, ko sem postala prvakinja v kategoriji mladih psov. V lanskem letu sem se udeležila tekmovanja v Open kategoriji in dosegla peto ter deveto mesto. V obeh kategorijah sem naredila kvalifikacije za svetovno prvenstvo, katerega pa se nisem udeležila zaradi finančne situacije. Letos sem osvojila prvo mesto v Open kategoriji na Madžarskem, v Italiji pa sem dobila pokal za najboljšo tekmovalko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.