Magazin > VIP
7467 ogledov

Švedski kralj odrezal pet članov družine, kraljica tolaži hčer

švedska kraljeva družina Reuters
Švedski kralj Car Gustaf je po dolgem premisleku sprejel odločitev, da na novo organizira dvor.

Švedski kralj Carl Gustaf, za katerega se že nekaj časa govori, da bo prestol kmalu prepustil hčerki Victorii, je petim od sedmih vnukov odvzel kraljevi naslov, kar pomeni, da so še vedno del kraljeve družine in imajo pravico do prestola, ne bo pa jim treba opravljati reprezentativnih nalog.

Spremembe je na tiskovni konferenci razglasil maršal Fredrik Wersäll. "Kraljeva odločitev pomeni, da otroci princa Carla Philipa in princese Sofie (Alexander in Gabriel) in otroci princese Madeleine in Christopherja O'Neilla (Leonore, Nicolas in Adrienne) niso več del dvora. Še vedno pripadajo kraljevi družini, nimajo pa več naziva kraljeva visokost. Od njih se ne pričakuje, da bodo v prihodnosti opravljali reprezentativne naloge.“ Otrok princese Victorie, Estelle in Oscarja, se sprememba ne tiče, prav tako kraljeva odločitev ne vpliva na vrsti red nasledstva prestola.

Odločitev bo verjetno razveselila davkoplačevalce, saj bo odslej v kraljevo družino steklo manj njihovega denarja.

Madeleine odločitev pozdravlja

Princesa Madeleine, ki živi v ZDA, je na družbenih omrežjih zapisala, da očetovo odločitev pozdravlja. Njen mož Chris naslova po poroki sploh ni želel sprejeti. Kot je zapisala princesa, sta s soprogom prepričana, da bodo njuni otroci zaradi te spremembe v prihodnosti lahko uživali več zasebnosti.

Madeleine je sicer na Švedskem nepriljubljena, ker se je odločila za življenje čez lužo in ker ne prevzema več vidnejših nalog dvora, davkoplačevalskega denarja pa se kljub temu ne brani.

Princesi so kritike po pisanju Gale prišle do živega. Za časnik Svensk Damtidning je pretekli mesec povedala, da jo ocenjevanje njenega dela boli, tako kot tudi nenehne primerjave s princeso Victorio, ki bo nekoč sedla na prestol. "Ko me potrebujejo, pridemo. Ko bo želela podporo, smo tukaj,“ je o svojem odnosu s starejšo sestro povedala.

Da je Madeleine prizadeta, se zaveda tudi kraljica, ki naj bi pred kratkim odpotovala k hčerki, da bi jo potolažila, piše Stoppa Pressarna". "Dobili sta priložnost, da se pogovorita in druga drugi vlijeta novo energijo za jesen,“ naj bi tabloidu povedal poznavalec švedskega dvora.


 


 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.