Magazin > VIP
23 ogledov

Sveže pleskana modna steza

1/9
Žurnal24 main
V nekdanjem Centromerkurju je potekala modna revija, na kateri so sodelovale tudi finalistke Supermodela.

Nekdanji Centromerkur je bil pred dnevi še gradbišče, v petek pa se je prelevil v zgledno modno stezo. “Smo se kar nagarali,” je potrdila ena izmed opremljevalk prostora. Z znamenitih secesijskih stopnic prenovljene Urbančeve stavbe so modeli, med njimi šest finalistk izbora za Supermodel Slovenije, predstavili kolekcije Alexandra McQueena, Versaceja, Donne Karan, Ermenegilda Zegne in drugih, ki bodo naprodaj v novi trgovini.

Hkrati so snemali zadnjo oddajo Supermodela. Zmagovalke seveda niso razkrili, je pa znano, da bo v nocojšnji oddaji izpadla Teja, ki je v prvih treh oddajah s svojo burno naravo verjetno najbolj prispevala k gledanosti. Članica žirije Nika Urbas (prišla je v vpadljivi kreaciji iz svoje magistrske kolekcije) je poudarila, da je niso vrgli ven, ker si je zbila zobe. “Dekle, ki želi predstavljati pravo modo, ni miss simpatičnosti in se ji ni treba na široko smejati.”

“Nima x-faktorja, prave modne vzvišenosti. S tem se rodiš, če pa tega nimaš, se v veliki meri tega lahko naučiš. Od deklet pričakujemo, da bodo kupile Vogue, gledale Fashion TV, da jih bodo zanimali kreatorji,”
je razložila.

Intervju z Niko Urbas

Svoje outfite pripravljate mesece vnaprej, koliko časa ste pripravljali nocojšnji izgled?

To je ena izmed oblek moje magistrske kolekcije. V vsaki si izberem eno in rečem: ”Ta bo moja”. Tale zelena je ena izmed mojih žrtev.

Kaj pa vaše diamantno ličenje?
Celo oddajo za moj obraz skrbi Luka Luka, zelo nadarjen vizažist, s katerim sva se takoj ujela. Sem ena žensk, ki pri ličenju sledim načelu “Preveč ni nikoli dovolj”. Nocojšnji izgled je inspirirala Marlene Dietrich.

Glede na to, da je Supermodel modna oddaja, te motijo konstantni škandalčki ali ste se sprijaznili z njimi?

Če si je Teja zbila zobe, še ne pomeni, da jo bomo zato grdo gledali. Dekle, ki želi predstavljati pravo modo, ni miss simpatičnosti in se ji ni treba na široko smejati.

Se pa ni uvrstila med prvih šest.
Ne. Nima x-faktorja, prave modne vzvišenosti. Predvsem pa, s tem se rodiš, če pa tega nimaš, se v veliki meri tega lahko naučiš. Ne gre samo za oblekce z bleščicami. Mi od deklet pričakujemo, da bodo kupile Vogue, gledale Fashion TV, da jih bodo zanimali kreatorji. Priti morajo do stopnje, ko razumejo, kaj je ekscentričnost, kaj je moda, da to ni samo nekaj, kar oblečeš na ulico, ampak včasih nekaj povsem nezaslišanega.

Katera pa je bila vaša favoritka?
Čaka nas težka naloga. Všeč sta mi modna razgledanost ki jo izžarevata Ajda in Barbara, ponos in samozavest Anele, ki sta nastala zaradi modnega znanja, nenavadnost in svežina Jasmine, predvsem njena nonšalanca, ki ni zasenčila njene ljubkosti. Vsaka od teh deklet ima nekaj, kar jo lahko postavi na prvo mesto. Potreben bo dolg pogovor z drugima članoma žirije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.