Magazin > VIP
27 ogledov

Svojega kralja razglasili za nezaželeno osebo

Juan Carlos EPA
Severno špansko mesto Berga je španskega kralja Juana Carlosa razglasilo za nezaželeno osebo in mu tako prizadejalo še en udarec po že številnih kritikah zaradi njegovega dragega lova na slone v afriški Bocvani.

Mestni svet v Bergi, kjer živi 17.160 prebivalcev, je kralja razglasil za "persono non grato" in to objavil na svoji spletni strani.

Mesto, ki se nahaja 108 kilometrov severno od Barcelone, se je za ukrep odločilo potem, ko je kralj Juan Carlos, sicer častni predsednik španske sekcije Svetovnega sklada za divjino (WWF), podal na zasebni obisk Bocvane, kjer je lovil slone.

Španci so se na kraljevo ljubezen do lova odzvali izjemno kritično, čeprav se je za to že opravičil. Španci namreč nikakor ne razumejo, kako se je lahko njihov kralj odločil za tovrstni safari in ta drag konjiček, medtem ko je skoraj eden od štirih Špancev brezposeln.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.